Image default
Lifestyle Tech Tips

Hier moet je op letten bij de koop van een zakelijke smartphone

Je bent net voor jezelf begonnen en wilt een zakelijke smartphone kopen? Het oude zakelijke toestel is kapot en je wilt een nieuwe? Waar moet je dan op letten bij de aankoop van een zakelijke smartphone anno 2018?

Sta je nu op het punt om een nieuwe zakelijke smartphone te kopen dan is het wel zo fijn om even weer te weten waar je allemaal op moet letten. Er zijn een aantal belangrijke smartphone eigenschappen waaraan de zakelijke smartphone moet voldoen. Het toestel moet allereerst betrouwbaar zijn. Het is niet de bedoelding dat de smartphone er mee stopt halverwege een verkoopgesprek van een miljoenen deal. Een andere belangrijke factor is natuurlijk het besturingssysteem. Hier moet je naar kijken bij het kopen van een nieuwe zakelijke telefoon.

Krachtige processor

Een zakelijke smartphone moet soepel werken en snel zijn. De snelheid van een smartphone wordt onder andere bepaald door de processor en de hoeveelheid werkgeheugen. Wil je snel kunnen werken en zonder problemen multi tasken dan zijn smartphones met processors uit de Qualcomm Snapdragon 600 en 800 lijn aan te raden. Uiteraard zal je met de A-processors van Apple ook geen moment vertraging oplopen. Ook bij de laatste toestellen van Huawei en Samsung zit je goed. Beide merken beschikken over processor lijnen die vergelijkbaar zijn met die van Qualcomm. Je vindt deze processors bij zakelijke smartphones vanaf het middensegment zoals de Samsung Galaxy A8 2018.

De hoeveelheid geheugen

Naast een snelle processor wordt de snelheid bepaald door het werkgeheugen (RAM). Smartphones van het merk Apple hebben traditioneel gezien minder werkgeheugen nodig dan Android telefoons. Tegenwoordig wil je niet minder dan 2 GB aan werkgeheugen en meer is altijd beter. Je merkt dat namelijk al snel bij het multi-tasken.

Een aantal jaar geleden was 16 GB intern geheugen een behoorlijke opslagruimte. Toendertijd was het internet ook nog niet zo snel en geheugen flink wat duurder. Tegenwoordig is 16 GB al beschikbaar bij goedkope telefoons. Binnen het middensegment krijg je vaak 32 GB. Duurdere smartphones beschikken vrijwel altijd over 64 GB of meer. De laatste lichting premium vlaggenschepen zijn vaak beschikbaar met 128 GB of 256 GB en er is zelfs al een smartphone met 512 GB aan opslagcapaciteit, de Huawei Mate RS Porsche Design. Echter, dat model is alleen in China beschikbaar.

Android of iOS besturingssysteem

Sinds enkele jaren is de keuze tussen besturingssystemen erg simpel. Want ongeveer 87 procent van de smartphones in de wereld draaien op Android. Ruim 12 procent heeft iOS en dan resteert er nog 1 procent. Je snapt dat de ondersteuning voor Android en iOS daardoor veel beter is.

Het grote voordeel van iOS is dat het besturingssysteem van Apple zelf is. Het besturingssysteem is daarom optimaal afgestemd op de Apple iPhone. iOS is daarnaast zeer gebruiksvriendelijk en biedt erg veel mogelijkheden. Je kunt echter niet alles aanpassen en de iPhone is een duur toestel. Android heeft als grote voordeel dat uit bijna iedere smartphone in de wereld kunt kiezen en overstappen naar een ander Android merk vaak snel went. De smartphones zijn doorgaans goedkoper en je hebt net wat meer vrijheid in de instelling dan bij iOS. Een groot nadeel van Android is dat je vaak langer moet wachten voor updates.

Camera

In 2018 zie je door alle smartphone camera’s het bos vaak niet meer. Met iedere smartphone lancering is er een nieuwe top camera smartphone. Er is helaas één stel regel, hoe duurder de smartphone des te beter is de camera. Wil je fatsoenlijke foto’s maken die je ook op groot beeld kunt gebruiken dan is een mid-range smartphone zoals de Motorola Moto X5 of Samsung Galaxy A5 2017 vaak voldoende. Zijn foto’s ook zakelijk van belang dan kom je al snel bij de vlaggenschepen van Samsung en Apple terecht.

Welke camera getallen zijn van belang? Binnen smartphone camera’s is het aantal megapixels minder van belang dan je denkt. De meeste telefoons hebben namelijk 12 megapixels en dat is meer dan voldoende voor prachtige foto’s. Waarin het onderscheidt gemaakt wordt is de camera processor en daarmee de rekenkracht waarmee foto’s verwerkt worden. Ook het diafragma en de lens zelf zijn van belang. Het diafragma bepaalt hoeveel licht er op de foto komt.

Ben je inmiddels voldoende op de hoogte van waar je op moet letten bij de aanschaf van een zakelijke telefoon? Dan kan je op de vergelijkingssite Telefoon.nl terecht voor een overzicht van de beste aanbiedingen van dit moment.

Related posts

Snel je huis verkopen als ondernemer

Danny

Waarom je je eigen WordPress-website moet laten bouwen

Danny Bijl

Als zzp`er personeel aannemen

Mathijs

Leave a Comment