Image default
Ondernemen

Hoe dankbaarheid jouw werkdag kan beïnvloeden

De werkdag beginnen met nadenken over waar je dankbaar voor bent, heeft impact op hoe de rest van de dag zal verlopen. Door stil te staan bij wat goed gaat en hier bewust van te zijn, versterk je het dankbaarheidsgevoel. Door de hectiek van het dagelijkse kan het zijn dat je er niet aan toe komt om hierover na te denken, daarom is het fijn om hier bijvoorbeeld aan het begin of aan het einde van de werkdag echt iets mee te doen. Zeker aan het begin kan het een positieve bijdrage leveren, omdat je vanuit vertrouwen activiteiten gaat ondernemen. 

Waarom dankbaarheid voor een positief verschil kan zorgen

Blij zijn met wat je hebt en je focussen op wat er is, maakt je een rijker mens. Het vergroot letterlijk jouw geluk als je stil durft te staan bij alles waardoor je wordt omringd. Dankbaarheid maakt je sterker, het geeft immers energie als je ziet wat je hebt. Denk aan een nieuwe klant die je hebt binnengehaald, omzetdoelen die je hebt bereikt, maar ook het werken aan een te gekke opdracht of een fijne werkomgeving die je hebt gecreëerd. Dit zijn allemaal aspecten die niet vanzelfsprekend zijn en waar je dankbaar voor mag zijn dat je het mag ervaren. Misschien heb je wel heerlijke koffie op kantoor of werk je in een betrokken en proactief team; stuk voor stuk fijne onderdelen die elke dag een positieve bijdrage leveren aan jouw werkdag. Daar mag je dankbaar voor zijn!

Hoe dankbaarheid jouw dag een boost geeft

Wat je aandacht geeft, groeit. Een cliché die je vast vaker hebt gehoord, maar het is meer dan waar; zodra je aandacht schenkt aan het negatieve dan lijkt het nog groter dan het was. Geef je aandacht aan het positieve wat je is overkomen, dan vergroot je deze elementen. Ook trek je vervolgens deze elementen meer aan, omdat je de focus erop gaat leggen. Ook neem je even bewust de tijd om te beoordelen wat je prettig vindt en hoe je dit gevoel kunt optimaliseren. Door het bijvoorbeeld op te schrijven, maak je de gedachte echt tastbaar en neemt het serieuzere vormen aan. Het kan bovendien interessant zijn om na een tijdje even terug te bladeren waar je eerder dankbaar voor was, zo ontstaat een krachtige opsomming van fijne momenten die op je pad zijn gekomen. Overigens kunnen deze punten waar je dankbaar voor bent groot, maar ook juist heel klein zijn. Als je er maar blij van wordt!

Related posts

ZZP’er worden in de zorg: zo doe je dat

Danny

Wat houdt machine leasen in?

Danny Bijl

5 redenen om een incassobureau in de arm te nemen!

Danny Bijl

Leave a Comment