Image default
Commercieel Eigen bedrijf Industrie Personeel

Hoe geef ik mijn zakelijk netwerk vorm?

Wanneer je net bent gestart als ondernemer, is het van groot belang dat je klanten voor je bedrijf weet te winnen. Het opbouwen van een zakelijk netwerk is daarin onmisbaar. Er zijn diverse mogelijkheden om je zakelijk netwerk te bouwen en vorm te geven. Hieronder volgen een aantal praktische tips die je daarbij kunnen helpen.

Maak gebruik van gratis digitale sociale media

Het opbouwen van een zakelijk netwerk hoeft niet altijd geld te kosten. Zo kun je op Facebook, Twitter en LinkedIn gratis (bedrijfs)profielen aanmaken. Twijfel je wat je nu wel of niet kan neerzetten in je profiel? Neem dan eens een kijkje op frankwatching.com, waar je diverse handige tips kunt vinden.

Maak een bedrijfsvideo

Een effectief zakelijk netwerk kun je verder vormgeven door het laten maken van een bedrijfsvideo. Dit kost je eenmalig een flinke investering, maar je kunt er flink wat rendement op behalen, zeker wanneer je het integreert in je sociale media.

Verbind je en vermeld interessante dingen vanuit jouw niche

Efficiënt zakelijk netwerken doe je vooral door je te verbinden met mensen, bedrijven of organisaties die dezelfde interesse hebben. Probeer daarin ook zoveel mogelijk bij je eigen niche te blijven en vermeldt ook regelmatig iets interessants zodat de interesse van potentiële klanten geprikkeld wordt of blijft.

Bekijk regelmatig je statistieken

Wil jij weten of jouw netwerk- of marketingstrategie aanslaat? Via de meeste sociale media is het mogelijk om je statistieken in de gaten te houden. Twijfel je toch teveel aan je eigen kunnen, dan kun je natuurlijk ook een marketing bureau inschakelen. Deze is expert in geven van een effectief marketing advies.

Laat je niet uit het veld slaan door tegenslag, maar geniet van het zakelijk ondernemen!

Related posts

Coronacommunicatie met (duurzaam) drukwerk

Danny Bijl

De effecten van een kortere werkweek

Mathijs

Werkkleding, ja of nee?

Danny