Image default
Eigen bedrijf

Hoe houd ik mijn urenregistratie bij?

Als je net een eenmanszaak bent gestart, is het belangrijk om een urenregistratie bij te houden. De Belastingdienst stelt als eis dat je minimaal 1.225 uur per jaar met je onderneming bezig bent, wil je in aanmerking komen voor de fiscale voordelen als ondernemer. Dat betekent dat je zo’n 25 uur per week moet werken aan je onderneming.

Voorkom het weglekken van omzet

Ook voor jezelf is het bijhouden van een urenregistratie erg belangrijk. Daarmee voorkom je namelijk dat er omzet weglekt. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? Zijn er handige tools die je daarvoor kunt gebruiken of gebruik je simpelweg Excel?

Lees ook: Zorg voor een perfecte urenverantwoording als ZZP’er

Met weinig geld creatief aan de slag gaan

Meestal heb je als beginnende ondernemer geen goedgevulde portemonnee. Er moet eerst geld verdiend worden voordat er een investering kan worden gedaan. Als je van start gaat zonder een financiering of investeerder, zul je creatief moeten omgaan met het geld dat je hebt. Excel kan dan ook een uitstekend begin zijn. Er zijn diverse gemakkelijke sjablonen te downloaden via het internet die je hiervoor kunt gebruiken.

Als je eenmaal een beetje omzet gaat draaien, kun je gaan kijken naar wat grotere softwareprogramma’s. Het is wel verstandig om zoveel mogelijk in de cloud te werken met alle gegevens. Daarmee voorkom je dat belangrijke gegevens kwijtraakt, bijvoorbeeld als er een computer crasht.

Tip: 3 tips om gratis je uren bij te houden.

Een compleet boekhoudpakket

Je kunt het beste kiezen voor een softwareprogramma waarmee je ook kunt factureren en belastingaangifte kunt doen. Dit vraagt om een eenmalige investering, of een structureel maandbedrag dat je betaalt aan een bedrijf, maar je krijgt er ook ongelofelijk veel voor terug. Bovendien is je urenregistratie zo gemakkelijk bij te houden en kun je profiteren van alle belastingvoordelen!

Related posts

De 5 bestverkopende trucks voor zakelijk transport

Danny Bijl

Wat voegt een cobot toe bij een startende onderneming?

Danny Bijl

Tips om uw etalage in te richten

Danny

Leave a Comment