Image default
Eigen bedrijf Tips

Hoe een kantoor kan bijdragen aan het bedrijfsresultaat

Als bedrijf streef je naar het hoogst haalbare en is het zaak alle factoren te optimaliseren voor het beste bedrijfsresultaat. Bijvoorbeeld door meer te investeren in marketing/ ontwikkeling, een andere manier van werken of een nieuwe markt aan te boren. Toch kan de oplossing van een beter bedrijfsresultaat dichterbij huis liggen, en dan wel in het eigen kantoor. Aan de basis van een goede onderneming staat namelijk een goede werkomgeving. Het kantoor is leidend voor een goede werksfeer en dit onderwerp verdient daarom extra aandacht!

Waarom heeft een kantoor invloed op het bedrijfsresultaat?

Een kantoorruimte heeft veel invloed op het functioneren van werknemers, de motivatie om naar kantoor te gaan, de productiviteit en dus het bedrijfsresultaat. Vaak besteden zij minimaal 8 uur per dag op kantoor en de werkomgeving kan bepalend zijn voor het humeur en de gezondheid van de werknemers. Met een optimale werkomgeving zijn werknemers gelukkiger en presteren zij beter.

Wanneer een kantoorruimte donker en slecht geventileerd is, heeft dit een negatieve invloed op de mensen die werken in de ruimte. Een gezonde ambitieuze onderneming begint bij een prettige aantrekkelijke werkruimte met veel natuurlijk licht en frisse lucht. Maar hoe creëer je zo’n kantoor?

Creëer het ideale kantoor

Het creëren van de perfecte kantoorruimte is een kunst op zich en de aandachtspunten kunnen per kantoor erg verschillen. Wanneer je het goed wilt doen is het verstandig je goed in te lezen. Het is namelijk mogelijk om dit kantoor te realiseren zonder tussenkomst van een professional en goed gebruik te maken van de kennis die er al is. Er is namelijk veel onderzoek gedaan naar de belangrijkste factoren voor een fijne werkomgeving. Ga je toch verhuizen met je bedrijf? Kies dan meteen voor het beste kantoor. Bijvoorbeeld een coworking kantoorruimte in Rotterdam of een hip kantoor in Eindhoven.

Mooie functionele inrichting

Het begint allemaal met de indeling en inrichting. Het grijze kale kantoor dat werknemers in staat zou moeten stellen zich te focussen op hun werk is nu echt verleden tijd. En logisch, thuis wil je ook een fijne omgeving die inspireert en vertrouwd voelt. Dat bereik je alleen door een aantrekkelijke en goed doordachte inrichting en indeling. De indeling kan hierbij fungeren ter facilitering van interactie tussen collega’s. Bovendien is het mogelijk stilte werkplekken en bruisende open kantoorvloeren te combineren.

Natuurlijk licht

Natuurlijk licht is misschien wel één van de belangrijkste factoren voor een productieve en aangename werkomgeving. Door natuurlijk licht voelen werknemers zich fitter en gezonder. Kunstmatige verlichting is vele malen minder effectief. Zoek daarom altijd een kantoor met veel lichtinval. Zonlicht helpt bovendien depressies tegen te gaan. Dit is vooral belangrijk in de winterperiode. Het wordt sneller donker dus iedere zonnestraal is welkom!

Luchtkwaliteit en binnenklimaat

Genoeg zuurstof en een goede luchtkwaliteit is belangrijk voor een gezonde werkomgeving. Emissies van apparatuur vervuilt de lucht. Het is daarom van belang een goed klimaatsysteem en veel planten te hebben. Planten filteren de lucht en voorzien die weer van zuurstof. Het klimaatsysteem zorgt voor een aangename temperatuur, juiste luchtvochtigheid en het verfrissen van de lucht.

Sfeer op kantoor

Als laatste is het belangrijk om een goede sfeer te creëren op de werkvloer. Dit is soms lastiger te bereiken dan de eerder genoemde factoren. Die dragen hier overigens ook aan bij. Daarnaast is het zaak om een goed mix van werknemers bij elkaar te verzamelen en een hecht team te vormen. Nevenactiviteiten als samen sporten, een gezellige vrijmibo en gezamenlijk lunchen kunnen hierbij helpen.

Tot slot

Een gezonde aangename werkomgeving is de basis voor een gezonde onderneming die groei ambieert. Veel bedrijven zien het belang van een goede werkomgeving over het hoofd, maar dit is juist een belangrijke factor.

Related posts

Geld lenen om je eigen bedrijf te starten

Danny

6 tips om een burn-out te voorkomen

Danny

Randzaken uitbesteden, of zelf doen?

Mathijs

Leave a Comment