Image default
ICT Marketing Ondernemen

Hoe kies je de ideale domeinnaam voor je kersverse onderneming?

Een goed idee verdient een goede naam. Zo ook het webadres waar bezoekers je onderneming op kunnen vinden. Je wilt een sprekende en representatieve naam voor je website. Waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je de domeinnaam van je website gaat bepalen? Enkele tips die je een heel eind op weg helpen.

De eerste stap richting de perfecte domeinnaam

Wanneer je een domeinnaam kiest, is het belangrijk dat deze catchy, en dus makkelijk te onthouden is. Laat je creativiteit de vrije loop: creëer je een zelfverzonnen naam of voeg je meerdere termen samen tot een origineel geheel? Engelse woorden zijn bijvoorbeeld populair, maar misschien spreekt een naam in het Nederlands je publiek beter aan.

Heb je inspiratie nodig? Vraag de mensen om je heen om mee te denken. Je familie en vrienden kunnen je namelijk helpen om tot ideeën te komen. Ben je uiteindelijk tot een lijstje met je favoriete opties gekomen? Kies dan de domeinnaam die het best in het gehoor ligt en het makkelijkst uit te spreken is.

Is jouw domeinnaam nog vrij?

Als je de ideale domeinnaam voor je onderneming hebt gevonden, rest de vraag of deze ook beschikbaar is. Dit check je eenvoudig door de domeinnaam die je hebt bedacht in de domeinchecker van TransIP te gooien. Is de naam voor jouw domein nog vrij? Dan kun je dit binnen enkele muisklikken registreren en claim je op deze manier jouw unieke webadres. Blijkt het bezet? Je krijgt een lijst met nauw verwante opties te zien waar je uit kunt kiezen. Door alleen de extensie te veranderen (bijvoorbeeld van .nl naar .business), is de kans groot dat je jouw naam alsnog kunt registreren. Is je domeinnaam tegelijkertijd je bedrijfsnaam? Vergeet dan ook niet deKvK te raadplegen. Hier achterhaal je of jouw bedrijfsnaam al door een andere onderneming in gebruik is.

Het belang van de juiste extensie

Naast de klassiekers .nl en .com kun je ook een extensie als .shop, .holdings of .marketing kiezen. Afhankelijk van het doel van je website, geef je de domeinnaam die je hebt gekozen extra betekenis door een passende extensie erachter te plakken. Zo dekt bijvoorbeeld relaxingyoga.nl wel de lading, maar is relaxing.yoga unieker. Bij TransIP heb je de keus uit meer dan 450 verschillende extensies, zodat je altijd wel een passende combinatie vindt.

Claim jouw domeinnaam

Je hebt de naam, de juiste extensie en de combinatie is ook nog eens vrij. Kassa! Tijd om te registeren. Bij TransIP koop je eenvoudig jouw domeinnaam. Heb je nog geen website? Geen probleem, want na het claimen van je domeinnaam kies je moeiteloos voor een webhostingpakket naar keuze om je website op te bouwen. Bedenk en registreer nu jouw domein en verover je plek op het internet!

Related posts

Zo verhoog jij jouw klanttevredenheid

Danny Bijl

Welke werkspullen je moet regelen voor je medewerker

Danny Bijl

Automatiseren in de transportsector: vijf tips voor een efficiënter vervoer

Danny

Leave a Comment