Image default
Tech Tips

Hoe kun je je route het meest efficiënt plannen?

Wanneer jij meerdere adressen op een dag moet bezoeken, is het prettig als je zo efficiënt mogelijk je route kunt plannen. Als jij geen plan maakt, gaat er veel tijd verloren omdat je misschien per ongeluk een aantal keer heen en weer rijdt op je route. Dat is zonde van de tijd en van het brandstof. Gelukkig bestaan er handige manieren om een route zo efficiënt mogelijk te plannen, zodat er geen tijd verloren gaat aan knulligheden. Er bestaan namelijk bezorgroute apps, die automatisch de meest efficiënte routes berekend. Niet alleen voor meerdere adressen, maar zelfs voor meerdere voertuigen! Dat is nog eens tijdbesparing.

Hoe werkt zo’n bezorgroute app?

Een bezorgroute app is een heus navigatie middel voor chauffeurs. Zodra de adressen zijn ingevoerd, kan de chauffeur de bezorgroute app downloaden en dan ziet hij of zij alle nodige route informatie. Deze app kun je op iedere telefoon of tablet downloaden en is onmisbaar in de bezorg branche. Alles gaat automatisch, dus je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Je moet alleen de adressen invoeren en het systeem berekend dat de meest efficiënte route uit. Je hoeft hierdoor niet meer handmatig adressen in te voeren. Tegelijkertijd communiceert deze app ook met de klanten over de bezorgtijden.

Wat zijn alle opties van de bezorgroute app?

Deze bezorgroute app heeft heel veel functies:

  • Communicatie: Met deze app kun je chauffeurs én klanten op de hoogte houden. Je kunt namelijk updates en informatie over de bezorging versturen via e-mail en sms.
  • Files vermijden: De app is zo gebouwd dat het op de hoogte is van actuele files. Deze worden dus automatisch verwerkt in de route. Zo rijd jij altijd de snelste weg.
  • Live volgen: De chauffeur is dankzij de app live te volgen. Dus zowel het bedrijf als de klant weet precies waar de chauffeur rijdt.
  • Track en trace versturen: Je kunt de klant per e-mail of sms laten weten in welk tijdvak de chauffeur komt. Op die manier weet de klant hoelaat hij thuis moet zijn.
  • Bespaar tijd en brandstof: Door de routes efficiënt te plannen, bespaar je super veel brandstof. Daarnaast hoef je niet meer handmatig te plannen, dit bespaar je uren!
  • Tijdvaklevering: De klant kan aangeven in welk tijdvak hij of zij de levering bezorgd wil krijgen. De pp houdt hier rekening mee in de route.

Routes optimaliseren

Routes optimaliseren

Dankzij deze slimme bezorg apps kunnen bedrijven dus heel veel tijd en geld besparen, maar ook klanten profiteren van deze automatiseringen. Voorheen moesten klanten namelijk de hele dag thuis blijven voor hun pakketje en dat is niet praktisch. Nu is het een appeltje eitje om een route plannen met meerdere adressen en daardoor de klanten tegemoet te komen met bepaalde tijdvakken. Fijn voor de klant én fijn voor de bezorger!

Related posts

Waarom brainstormen je onderneming naar een hoger niveau brengt

Mathijs

Een eigen bedrijf starten? Deze skills zou je moeten hebben

Dagmar

Vergaderen op een prachtlocatie in Amsterdam

Danny Bijl

Leave a Comment