Image default
Commercieel Marketing Ondernemen Tips

Hoe manage je je een internationale werkomgeving?

De werkende wereld wordt steeds kleiner! Het internationale ondernemersklimaat is niet alleen hectisch en dynamisch, maar vraagt ook een nieuwe vorm van (samen)werken. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit Nederland een bedrijf runnen met medewerkers in het buitenland. En wat dacht je van de werkvorm om als een digital nomad al reizend te werken? Allemaal mogelijkheden nu we met elkaar in continue verbinding staan en de wereld een stuk kleiner is geworden door de online communicatiemogelijkheden. Het maakt de afstanden niet kleiner, maar de lijntjes wel een stuk korter! We zullen meer rekening moeten houden met verschillende bedrijfsculturen, misschien is er sprake van een tijdsverschil tussen de zones en de beheersing van de Engelse taal is een must. Wat komt er allemaal kijken bij het managen van een internationale werkomgeving? We denken graag mee en delen tips en ervaringen in dit artikel.

Communiceren in het Engels

Een internationale werkomgeving vraagt om een heldere manier van communiceren. Daarom is het advies om één bedrijfstaal te kiezen die wordt gehanteerd in alle uitingen. Zo creëer je duidelijkheid voor alle werknemers en verloopt de communicatie een stuk soepeler. De Engelse taal als leidraad gebruiken kan de internationale werkomgeving vereenvoudigen. Wil je arbeidscontracten, privacyverklaringen, systemen of webteksten correct vertalen? Fairlingo kan ondersteunen in dit proces. In drie snelle stappen is de vertaling gereed. Na het uploaden van het te vetalen bestand (of website) wordt het aantal woorden snel online geteld. Op basis van dit aantal woorden wordt de offerte met een vaste prijs en levertijd online opgesteld. Zo ontvang je meteen duidelijkheid en kan de vertaling in gang worden gezet. Een streng geselecteerde hoogopgeleide vertaler vertaalt eerst de tekst. Vervolgens reviseert een andere native speaker de tekst. Extra interessant: je kunt het vertalen live volgen vanuit jouw account.  De native engelse vertalers staan voor je klaar!

De bedrijfscultuur

De bedrijfscultuur bestaat uit de waarden, normen en rituelen van de onderneming en haar werknemers. Door duidelijke afspraken te maken over de bedrijfscultuur en deze afspraken ook vast te leggen in een handleiding (bijvoorbeeld voor nieuwe werknemers), wordt de bedrijfscultuur in stand gehouden en beter nageleefd. Omdat in een internationale werkomgeving verschillende culturen met elkaar samenwerken en iedereen andere gewoonten met zich meebrengt, is het belangrijk om die helderheid en transparantie in de bedrijfscultuur aan te bieden. Goede communicatie is de sleutel om conflicten omtrent de bedrijfscultuur te voorkomen.

Open houding om te groeien als internationale speler

In een internationale werkomgeving is het coachen en begeleiden van het personeel een must. De letterlijke afstand die onderling heerst, kan door middel van communicatie goed worden overbrugd. Coaching kan ook een ondersteunende rol hierin spelen, zodat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan. Het bevordert niet alleen de sfeer in deze werkomgeving, maar ook de motivatie om met elkaar samen te werken. Door ten alle tijden een open houding aan te nemen, worden er ook sneller nieuwe ideeën geopperd door collega’s en kunnen kansen worden aangepakt. Het resultaat? Groeien als internationale speler.

Related posts

Deurwaarder inschakelen als zzp’er – Wat levert het jou op?

Danny

7 manieren om te werken aan een betere binding met jouw zakelijke partners

Danny

6 redenen waarom offline marketing niet vergeten mag worden

Danny

Leave a Comment