Image default
Beurzen Geld

Hoe staat het er in 2019 voor met cryptovaluta?

2018 was niet het jaar van de cryptovaluta. De prijzen, handelshoeveelheden en Market Cap kregen een flinke tik te verwerken. Er heerste een negatieve sfeer rondom crypto en de berichtgeving was ronduit paniekerig. Het hoort bij het vallen en opstaan van een jonge markt die nog volwassen aan het worden is. In de Verenigde Staten werd besloten cryptovaluta voorzichtig te gaan reguleren, een besluit dat de cijfers op de markt in één klap weer in het groen deed staan. Voor 2019 groeit het vertrouwen weer en durft men weer positief te zijn op en over de cryptomarkt.

Kip zonder kop

Langzaam is een proces in gang gezet waarbij het handelen van mensen zonder kennis (de ‘kip zonder kop-fase’) teruggedrongen wordt. Ook zijn we in de fase beland waarin foutieve coins uit het enorme aanbod worden gefilterd en uiteindelijk alleen de écht sterke concepten overblijven. Daarbij gaat het niet meer om welke coin de snelste stijging doormaakt, want dat is al vaak genoeg een luchtbel gebleken, maar om welke het meeste toevoegen aan de markt.

Europese en Nederlandse regulering

Ook de Europese Bankautoriteit (EBA) adviseert nu om cryptovaluta te gaan reguleren. Vooralsnog heeft de Europese Unie echter nog geen overeenstemming bereikt over de regulering. In Nederland zijn bedrijven die cryptovaluta verkopen en bewaren nog niet gereguleerd, en houdt me zich in het bijzonder bezig met het voorkomen van financieren van terrorisme en witwassen van geld. Zodra de wijziging van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) wordt aangenomen wordt het bij wet verboden om wisseldiensten en bewaarportemonnees aan te bieden. Geen zorgen, dit is juist goed nieuws. Het betekent namelijk dat deze dienstverlening alleen nog maar mogelijk wordt met een Wwft-vergunning.  Deze vergunning wordt alleen verleend wanneer een instelling voldoet aan de door de wet gestelde vergunningsvereisten. Dat betekent dat de markt alleen maar veiliger wordt voor de koper en gebruiker van crypto.

Crypto als Ripple, Ethereum, Litecoin en Bitcoin kun je online kopen.

Veelbelovend handelsplatform

Een veel besproken en veelbelovend project dat crypto voor het grote publiek toegankelijk moet gaan maken, is BAKKT. Dit is een open en gereguleerd handelsplatform dat gebruikers niet alleen de toelaat om te handelen in crypto en assets, maar ook om zelf cryptovaluta te bewaren en uit te geven. Vanuit vele grote institutionele beleggers grote interesse in het platform, omdat het transparant is en er gereguleerd gehandeld kan worden. Ook biedt het een oplossing voor transactietijden. Kortom, BAKKT zou de beurswereld wel eens op zijn kop kunnen gaan zetten. De eigenaar van de New York Stock Exchange en bouwt het platform, in samenwerking met Microsoft en Starbucks. Bij die laatste worden in de Verenigde Staten nog steeds de allermeeste betalingen gedaan.

Speculeren zonder crypto te bezitten

Hoewel het langer in het vooruitzicht staat, blijft het voorlopig nog wachten op de goedkeuring van een eerste Exchange Traded Fund (ETF). Dat is een zogenaamde indextracker die de officiële koers van een asset volgt, zonder dat de eigenaar deze in bezit heeft. Hierdoor kunnen beleggers heel makkelijk speculeren op koersstijgingen of dalingen van een crypto, zonder de crypto zelf te bezitten. Veel beleggers zijn dit als een uitkomst, omdat zij niet willen hoeven omgaan met de rompslomp die komt kijken bij het aankopen van cryptovaluta. Wanneer het dan zover is dat de eerste ETF goedgekeurd wordt, wordt een enorme toeloop van institutionele beleggers verwacht die significante hoeveelheden geld met zich mee gaan brengen.

Crypto kopen

Crypto’s kunnen dus een vergelijkbaar lot ondergaan als aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Ben je door de positieve trend die nu weer waarneembaar is geïnspireerd geraakt om iets met cryptovaluta te gaan doen? Dan sta je voor de lastige keuze om uit één (of meerdere) van de vele verschillende crypto’s de jouwe te halen. Het aanschaffen van cryptovaluta kan eenvoudig op het internet. Je kunt bekende crypto’s als Bitcoin, Ethereum en Ripple online kopen bij Satos.nl.

Related posts

Zakelijke Sim Only abonnementen, hoe zit dat precies?

Danny

Debiteurenbeheer: handige tips bij niet-betalende klanten?

Danny

Aanbevelingen om uit de schuldsanering te komen

Mathijs

Leave a Comment