Image default
Ondernemen

Hoe weet je of je een geboren ondernemer bent?

Ben ik geschikt als ondernemer? Velen die overwegen om hun eigen bedrijf te starten zullen zich dit afvragen. Er bestaan natuurlijk verschillende soorten ondernemers en je kunt ook leren ondernemen, maar dat er geboren ondernemers bestaan is zeker een feit. Ben jij ook een geboren ondernemer? Misschien wel, als de volgende zaken je bekend voorkomen. Dit is onze ‘ben ik een ondernemer’ test!

Je houdt er niet van als anderen je dingen opdragen

Merk je dat je er slecht tegen kunt als anderen jouw dingen opdragen? Dan is het niets voor jou om je te schikken in de rol van medewerker, want jij wilt de baas zijn. Om de baas te kunnen zijn, moet je zelf gaan ondernemen.

Je hebt zelfdiscipline

Als je een onderneming start, moet je daar ook helemaal voor gaan als je er een succes van wilt maken. Dat betekent dat je de discipline moet kunnen opbrengen om voortdurend aan jouw onderneming te werken. Niet iedereen heeft die zelfdiscipline, maar een geboren ondernemer wel.

Je bent geen opgever

Het leven is vallen en opstaan, en dat geldt zeker ook voor ondernemen. Je kunt je uit het veld laten slaan en opgeven, of je kunt doorpakken en meteen in oplossingen denken. Dat laatste is cruciaal voor de toekomst van een onderneming.

Je bent trots op jezelf

Trots op onszelf zijn is niet voor iedereen makkelijk. Toch heb je dit als ondernemer wel nodig, want je moet staan voor jezelf en wat jij te bieden hebt. Zelfvertrouwen is cruciaal voor een ondernemer die successen wil behalen.

Je bent inventief

Heb jij geen hulp nodig om tot ideeën en oplossingen te komen? Inventief zijn is nodig als ondernemer, omdat je op iedere situatie snel moet kunnen inspelen. Kan het niet op de ene manier, dan weet jij meteen hoe het op een andere manier kan.

Je houdt van hard werken

Ondernemen is hard werken. Er zit veel tijd in het van de grond krijgen van een bedrijf. Niet iedereen heeft daar zin in. Krijg jij daar juist energie van en vind je hard werken de normaalste zaak van de wereld? Dan zit het ondernemen je vast in het bloed.

Op school kreeg je al de leiding

Kreeg jij op school al vaak de leiding over groepjes toebedeeld van leerkrachten? Dan hebben zij toen al gezien dat jij een geboren leider bent. Dat is een uitstekend startpunt voor een ondernemer, want je bent immers zelf de baas over je eigen onderneming.

Je bent sociaal

Als ondernemer ben je altijd afhankelijk van andere mensen. Daarom moet je gemakkelijk met iedereen een gesprek kunnen voeren. Voor jou is netwerken dan ook geen taak waar als tegenop ziet, maar een tweede natuur. Sterker nog, jij begint de gesprekken!

Je bent in staat om afscheid te nemen van dingen die je tegenhouden

Dat je sociaal ingesteld bent, wil niet zeggen dat je een zachte heelmeester hoeft te zijn. Als geboren ondernemer herken je wanneer iets je ontwikkeling tegenhoudt en kun je daar ook afscheid van nemen. Ook als het om mensen gaat. Een echte ondernemer moet nu eenmaal het oog op zijn doel houden.

Je hebt een plan

Vrij cruciaal om succesvol te ondernemen is het hebben van een concreet plan voor wat je wilt gaan bewerkstelligen. Dat plan hoeft niet uit je tenen te komen, want jij hebt al helder voor ogen wat je wilt. Je weet heel goed wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat aanpakken. Ook over de financiën heb je goed nagedacht.

Je bent niet te koppig om advies aan te nemen

Hoe overtuigd je ook van jezelf kunt zijn, wil dat natuurlijk niet zeggen dat je alle wijsheid in pacht hebt. Je weet wanneer een ander het beter weet dan jij en maakt daar gebruik van door het advies van diegene te vragen en ter harte te nemen. Jij weet immers dat dit jou kan helpen met het bereiken van je doelen.

Herken jij je helemaal in de genoemde punten? Dan is de kans groot dat jij inderdaad een geboren ondernemer bent. Laat niets je dan in de weg staan om het beste uit jezelf te halen en wees overtuigd van jezelf, want jij hebt de kwaliteiten om succesvol te ondernemen!

Related posts

De voordelen van stagiairs in je bedrijf

Dion

Efficiënter werken met een voertuigvolgsysteem

Danny

Tips om producten sneller te leveren

Danny Bijl

Leave a Comment