Image default
Eigen bedrijf

Hooggevoelig en ondernemen – Hoe doe je dat?

Jezelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel is zo gebeurd. Pas daarna stap je in het echte avontuur van ondernemen. Als hooggevoelig ondernemer is het soms best moeilijk om succesvol te zijn in wat je doet. Verkopen is niet je sterkste kant. Je bent liever op een helpende manier bezig. Wat betekent het om hooggevoelig zijn en hoe kun je je hooggevoeligheid inzetten als kracht?

Wat is hooggevoeligheid?
Hooggevoeligheid komt van het Engelse woord ‘High Sensitive’ en betekent dat je gevoeliger bent dan een doorsnee persoon. Je bent meer dan gevoelig voor indrukken en prikkels van buitenaf en vangt alles tot in detail op. Je hebt een rijk innerlijk leven vol dromen en fantasieën en je voelt een sfeer of stemming goed aan. Aan een missie voor je onderneming ontbreekt het je dus zeker niet!

Ga aan de slag met een financiële strategie
Wees eerlijk naar jezelf en erken dat geld niet het belangrijkste is waarom je onderneemt. Je hecht vooral veel waarde aan je vrijheid en creativiteit. Toch heb je wel geld nodig om te kunnen ondernemen. Geld mag daarom best je aandacht hebben als hooggevoelige ZZP’er. Jij moet tenslotte zelf ook kunnen leven. Een ander zal het geld helaas niet voor jou verdienen.

De meerwaarde van een business coach
Een business coach kan je af en toe net dat steuntje in de rug geven dat je nodig hebt om meer uit je comfortzone te treden. Hooggevoelige ZZP’ers zitten het liefst binnen om aan hun project te werken. Dit is goed om zorgvuldig te werken, maar je dient net zo goed te werken aan je netwerk en marketing om je producten en diensten aan een breder publiek te presenteren (en te verkopen).

Het is prettig als je een persoon tegenover je hebt die begrijpt wat hooggevoeligheid is en hoe dit positief kan worden ingezet in jouw business. Ondersteuning nodig als hooggevoelige ZZP’er? Er zijn meerdere coaches te vinden die je uitstekend kunnen helpen.

Related posts

De negatieve gevolgen van een BKR registratie voor het bedrijf

Danny Bijl

Omnichannel ontwikkelingen: wat staat ons te wachten?

Danny

Wanneer schakel je een incassobureau in?

Danny

Leave a Comment