Image default
Branches Commercieel Eigen bedrijf

Horecaondernemers: je terras slim inrichten om meer omzet te genereren

Als je bijvoorbeeld net een restaurant bent begonnen, ben je blij als er gasten komen. Het mooiste is dat deze steeds weer terug gaan komen. Daarnaast is een belangrijk voordeel van mooi terrasweer dat er mensen op je terras plaatsnemen. Een tip voor horecaondernemers, richt je terras slim in. Om je een idee te geven waar je aan kunt denken, geven we een aantal adviezen.

Zorg voor zonlicht

Als je zonlicht op je terras kunt krijgen geeft dat een warme en vrolijke sfeer. Hoewel de meeste horecaondernemers niet kunnen beïnvloeden hoe de ligging van het terras is, kun je misschien wel de lichtinval bepalen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van meer ramen in een muur die het terras afsluit voor de zon. Zonlicht geeft mensen een goed gevoel. Een terras met vrolijke mensen nodigt uit. Daarnaast zorgt de warmte van het zonlicht dat er eerder in het seizoen op het terras gezeten kan worden.

Plaats windschermen

Tegenovergesteld aan het warme zonlicht kan een koude wind mensen er juist van weerhouden om op je terras te zitten. Een goede oplossing daarvoor is het plaatsen van een windscherm. Als je daarmee de wind kan weren van het terras zorgt dat voor de klanten voor een behaaglijk gevoel. Als je dit kunt combineren met meer zonlicht dan kun je zeker al eerder in het seizoen je terras vol hebben zitten.

Kies comfortabel meubilair

Mensen die binnen een half uur je terras verlaten hebben zich meestal tot één drankje beperkt. Het meubilair kan daar de oorzaak van zijn. Uiteraard wil je besparen op het weerbestendige meubilair. Maar ga zelf eerst eens een paar uur proef zitten op een stoel voordat je je terras er mee vol zet. Comfort is belangrijk, dan zijn de gasten veel meer op hun gemak.

Sluit het uitzicht niet af

Ondanks het gebruik van windschermen en binnenlaten van zonlicht is het belangrijk dat er nog wat te zien blijft. Hou daar rekening mee als je je terras opnieuw inricht. Als je gasten niets hebben om naar te kijken gaan ze zich eerder vervelen. Dat stralen ze ook uit waardoor voorbijgangers eerder door zullen lopen.

Wees onderscheidend tussen andere horecaondernemers

Veel horecaondernemers bevinden zich op locaties waar meer cafés en restaurants zijn gevestigd. Daarom is het belangrijk dat je tussen de andere horecagelegenheden opvalt. Zorg niet alleen voor een aantrekkelijke en gezellige uitstraling. Maar kijk ook goed of je duidelijk tussen de rest er uitspringt.

Zorg voor een schoon en opgeruimd terras

Een voor de hand liggende tip is het schoonhouden van het terras. Vrijwel niets is slechter voor een horeca terras, als het een rommeltje is. Het komt echt voor dat er etensresten op de straat liggen, of meters bladafval et cetera. Als je terras goed schoon is en opgeruimd oogt voor voorbijgangers, trek je veel meer gasten.

Ook voor horecaondernemers geldt dat een goede onderneming bij jezelf begint. Dus los van de bovenstaande tips is het nog veel belangrijker dat je bijvoorbeeld gastvrij bent. Ook je personeel is cruciaal om het je gasten naar de zin te maken. Bedenk altijd, je gast is je inkomen. Behandel hem dan ook zodanig.

Related posts

Bedrijfsprocessen verbeteren: zo begin je

Danny Bijl

Is dropshipping het antwoord?

Danny

Zelf boekhouden: verstandig of niet?

Danny Bijl

Leave a Comment