Image default
Commercieel Eigen bedrijf

Een horecazaak starten: welke apparatuur heb je nodig?

Korte tijd geleden hebben we een nieuwsartikel geplaatst waarin het onder andere ging over de groei van de horecasector. Deze toename betekent dus dat er steeds meer horecazaken starten. Daar komt nogal wat bij kijken. In dit artikel geven we je een idee over wat er allemaal nodig is. Met name de horeca apparatuur is belangrijk.

Horecazaak starten

We hebben al eens een artikel geplaatst met tips om een horecazaak te starten. Kort samengevat gaat het vooral om de juiste locatie. Daarnaast zul je met een goede marketing moeten komen om je bekend te maken. Goed personeel, is naast je pand, een belangrijk visitekaartje. Daarnaast is een korte heldere menukaart een aanrader als je net begint. Ook heb je als horecaondernemer meestal veel concurrentie om je heen. Je moet je dus onderscheiden van de rest. Wat ook belangrijk is de goede horeca apparatuur.

Horeca apparatuur voor de keuken

Het meest voor de hand liggende item is de keukenapparatuur. Zonder de juiste apparaten valt het niet mee om kwalitatief voedsel te maken. De horeca apparatuur is namelijk je gereedschap. Om je gasten op tijd van het juiste bereide eten voor te schotelen is de apparatuur essentieel. Je moet hier denken aan de volgende apparaten:

  • Oven, liefst meerdere. Afhankelijk van het concept van het restaurant;
  • Fornuis, met genoeg kookplaatsen om flexibel te zijn;
  • Grillplaat, of andere grill mogelijkheid;
  • Keukenmachines en koffiezetapparaat;
  • Groentemixer-snijder;
  • Horeca koelkast voor het bewaren van voedsel;
  • Barkoeling voor het koelen van drank;
  • Afwasmachine voor het snel en goed reinigen van het bestek en servies;
  • Indien nodig, tapinstallatie en bijbehorende wasbak.

Laat je vooraf goed adviseren over hetgeen je nodig hebt. Zeker als je budget niet al te groot is moet je soms overwegen om sommige apparaten op een later tijdstip aan te schaffen. Kijk ook goed of de apparatuur makkelijk schoon te houden is.

Apparatuur voor schoonmaken

Naast het gebruik van keukenapparatuur heb je ook hulpmiddelen nodig om het een en ander te reinigen. Hygiëne is een belangrijk item in de horeca. De regels rondom de hygiëne gaan verder dan alleen de houdbaarheid van het voedsel. Zorg daarom dat je de juiste horeca apparatuur voor schoonmaken in huis hebt. Uiteraard kan het per horecaonderneming verschillen wat je precies nodig hebt. Je kunt denken aan de volgende apparaten:

  • De eerder genoemde vaatwasmachine;
  • Wasmachine voor het reinigen van alle textiel;
  • Spoelbak voor het reinigen van het bestek en servies tijdens de piekuren;
  • Schrobmachine voor de vloer;
  • Stofzuiger.

Hoewel het gaat om behoorlijke investeringen is het niet verstandig om al te veel te bezuinigen op de horeca apparatuur. Zeker het schoonmaken is een belangrijk onderdeel als het gaat om wet- en regelgeving.

Natuurlijk is voor ieder concept weer andere apparatuur nodig. Maar aan de hand van de genoemde voorbeelden kun je voor jezelf bepalen wat jij wel-niet nodig hebt. Een horecazaak starten doe je met de juiste horeca apparatuur.

Related posts

Zo maak je een professioneel visitekaartje

Dagmar

5 essentiële tips voor een succesvolle productlancering

Dion

Interview over Agile werken als kleine onderneming

Danny Bijl

Leave a Comment