Image default
Geld

Hypotheek als zzp’er, is dat mogelijk?

Verdien je als zzp’er je geld? Dan is het soms best lastig om een hypotheek te krijgen. Toch zijn er vaak meer mogelijkheden dan je denkt. Dit is wel zo prettig als je overweegt om een woning te kopen in plaats van maandelijks veel huur te betalen voor een huurwoning. Welke mogelijkheden zijn er voor een hypotheek als je werkzaam bent als zzp’er?

Hypotheek aanvragen is complex, maar er zijn mogelijkheden

Het aanvragen van een hypotheek voor een zzp’er gaat vaak net iets anders dan wanneer je in loondienst bent. Logisch, want je weet niet wat er elke maand binnenkomt en je weet natuurlijk ook niet wat de markt gaat doen. Daarom is het aanvragen van een hypotheek veelal complexer dan wanneer maandelijks je salaris wordt bijgeschreven. Door je goed te laten adviseren door een financieel adviseur wordt al snel duidelijk wat de mogelijkheden zijn.

Minimaal 1 jaar werkzaam als zzp’er

Bij de meeste financiële instellingen dien je minimaal 1 jaar werkzaam te zijn als zzp’er voordat je een hypotheek kunt afsluiten. Ben je langer werkzaam als zzp’er? Dan hoef je over het algemeen niet meer dan 3 jaarrekeningen te overleggen aan een bank of hypotheekverstrekker. Ben je nog niet 1 jaar werkzaam als zelfstandige? Dan kun je ook vragen of een boekhouder/accountant voorlopige cijfers aan jou verstrekt.

Gratis oriëntatiegesprek

Wil jij je vrijblijvend oriënteren op de mogelijkheden voor een ZZP hypotheek? Vraag een gratis gesprek aan bij bijvoorbeeld ABN AMRO. Dit kan op een ABN AMRO kantoor, maar ook telefonisch of via de webcam. Tijdens dit gesprek wordt bijvoorbeeld duidelijk wat je maximaal kunt lenen en aan welke regels op jou van toepassing zijn.

Heb je een droomwoning gevonden en wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een hypotheek? Maak direct een afspraak en ontdek of jij je droomwoning kunt kopen en/of financieren.

Related posts

Is samenwonen fiscaal aantrekkelijk voor ondernemers?

Danny

Zo wordt jouw volgende aangifte een feestje

Danny Bijl

Hoe staat het er in 2019 voor met cryptovaluta?

Dion

Leave a Comment