Image default
Geld Tips

Hypotheek zonder vast contract; kan dat?

Het kopen van een woning is misschien wel één van de beste mijlpalen in je leven. Maar voordat je het nodige papierwerk tekent en de sleutels in je handen krijgt, moet je natuurlijk nog eerst in aanmerking komen voor de hypotheek. En heb je op dit moment geen vast contract, dan ben je natuurlijk erg benieuwd of dit wel mogelijk is. Gelukkig is dit sneller geregeld dan je eigenlijk zou denken. Met slechts het aanvragen van een papiertje en een stempel van de werkgever, kan dit al mogelijk worden gemaakt.

Zorg ervoor dat je een intentieverklaring aanvraagt bij je werkgever

Dit papiertje van de werkgever wordt ook wel een intentieverklaring genoemd. In deze verklaring geeft je werkgever praktisch aan dat er de intentie is om je een vast contract aan te bieden. Deze intentieverklaring hoort een werkgever standaard in bezit te hebben en kan dus erg snel voor je worden ingevuld. Let er wel altijd op dat de verklaring met pen wordt ingevuld en dat het formulier wordt voorzien van een stempel van het bedrijf. Hierdoor is de verklaring 100% geldig en kun je dus ook geen gedoe krijgen tijdens het aanvragen van een hypotheek. 

Het bruto jaarinkomen wordt voor het berekenen van de maximale hypotheek aangehouden

Het bruto jaarinkomen wordt voor het berekenen van de maximale hypotheek aangehouden

Tijdens een maximale hypotheek berekenen wordt het bruto jaarinkomen aangehouden. Het gaat om het gemiddelde bruto jaarinkomen over de laatste 3 kalenderjaren. En is je inkomen op het moment van het aanvragen van de hypotheek het laagst? Houd er dan rekening mee dat dit inkomen als uitgangspunt wordt meegenomen tijdens het aanvragen van de hypotheek. Hierdoor kun je dus ook alvast online de nodige research doen over het bedrag dat je kunt lenen voor je toekomstige woning.

Laat je altijd een keer uitgebreid informeren door een hypotheekadviseur

Bij het aanvragen van een hypotheek komt dus enorm veel kijken. Van de hypotheekrente berekenen tot aan de daadwerkelijke aanvraag bij de bank; tijdens dit proces is het meer dan logisch dat je met de nodige vragen komt te zitten. Gelukkig kun je hiervoor altijd een gesprek aanvragen bij de hypotheekadviseur. Tijdens dit gesprek worden verschillende onderwerpen behandeld en helder voor je in kaart gebracht. Plan jij binnenkort ook een keer een gesprek in met een specialist? Er staat altijd erg snel een adviseur voor je klaar. Zo kom je er snel achter wat er mogelijk is in jouw specifieke situatie, ook als je nog geen vast contract hebt. 

Related posts

Ondernemers, tijd om werk te maken van energiebesparing

Danny

Infrarood gebruiken om je bedrijfspand duurzaam elektrisch te verwarmen

Dion

8 Handige apps voor verlofregistratie

Danny

Leave a Comment