Image default
Commercieel Ondernemen Tips

Internationaal ondernemen

De wereld staat al enige weken op zijn kop door het coronavirus. Voor veel ondernemers zijn dit onzekere tijden, nu zijzelf en eventuele medewerkers ziek (kunnen) worden en de producten of diensten niet altijd aan klanten geleverd kunnen worden zoals gewild. De economische impact van het virus en de maatregelen om er controle over te houden op de lange termijn zijn nog niet bekend. De huidige situatie geeft overigens wel de kans eens goed over de toekomst van je onderneming na te denken. Veel ondernemers zoeken namelijk juist nu naar nieuwe initiatieven. Zoals uitbreiden naar het buitenland. Momenteel is dat misschien nog moeilijk door diverse  beperkingen die er gelden. Internationaal ondernemen is echter een proces dat een goede voorbereiding vraagt. Het is dus aan te raden nu al juist stappen te zetten om je internationale ambities te realiseren.

Voorbereiding op een internationale uitbreiding

Maar waar begin je eigenlijk als je met je onderneming internationaal wil gaan opereren? Wil je de kans op succes vergroten, dan is het raadzaam professionele hulp in te schakelen. Bijvoorbeeld een bedrijf als Oryx recruitment voor buitenlandse salesspecialisten. Zij bieden hulp en advies bij diverse aspecten die te maken hebben met internationaal ondernemen. Ten eerste hebben ze veel kennis van de lokale markten in diverse landen. Hierdoor weten ze snel te bepalen waar groeikansen liggen voor je onderneming. Welke doelgroepen kunnen er gespecificeerd worden, en hoe kun je deze bereiken? De antwoorden van onder andere deze vragen leiden tot het opstellen van de beste strategie voor jouw onderneming.

Buitenlandse salesspecialisten werven

Wil je omzet en winst realiseren in het buitenland, dan is het belangrijk goed salespersoneel te vinden. De ervaring leert dat het Nederlanders vaak relatief veel tijd kost om zaken te doen en het vertrouwen te winnen. Lokale salesprofessionals hebben daarom de voorkeur. Een internationaal recruitment bureau zoals Oryx weet waar ze in het buitenland werkzoekend salespersoneel kan vinden die er open voor staan voor een internationale onderneming te werken en hoe ze deze moet benaderen. Ook bieden ze hulp bij het afsluiten van arbeidscontracten en de salarisadministratie.

Internationaal ondernemen salarisadministratie

Het positieve halen uit cultuurverschillen

Is het goede salespersoneel gevonden? Veel ondernemers onderschatten hoe belangrijk cultuurverschillen zijn bij een internationale samenwerking. Wanneer mensen uit verschillende landen met andere werkwijzen, gewoonten en culturen met elkaar gaan samenwerken vormt dat vaak een uitdaging. Verschillen worden namelijk vaak lastig gevonden en zorgen regelmatig voor irritatie en onbegrip. Interculturele coaching en training stimuleert bewustwording van en begrip voor elkaars cultuur. Zo kan het positieve benadrukt worden en kunnen de mogelijkheden van een internationale samenwerking maximaal benut worden.

Related posts

6 redenen om een bedrijfsanimatie te maken

Danny

Na je studie gaan werken in Groningen

Mathijs

Tips om eenvoudig je zakelijke abonnement op te zeggen

Danny

Leave a Comment