Image default
Lifestyle Tips

Investeren in een systeemvloer

Ben je op zoek naar een snelle oplossing voor ruimtegebrek, wil je semipermanent of permanent extra vloeroppervlakte realiseren, een vloer in een huis vervangen of egaliseren dan kom je al snel uit bij systeemvloeren. Met een systeemvloer zijn er tal van toepassingsmogelijkheden. Het blijft niet alleen beperkt tot magazijnen of kantoren, deze vloeren kun je zelfs inzetten bij nieuwbouw en evenementen.

Wat is een systeemvloer?

Grofweg bestaat een systeemvloer uit stalen kolommen en profielen voor de vloer met daarop vloerplaten. Doordat er stijfheid ontstaat tussen de vloerdelen en schoorverbanden wordt stabiliteit verkregen. Maar dit is een wel heel simpele voorstelling van zaken. In de bouw worden systeemvloeren gebruikt om oude vloeren te vervangen, over oude vloeren heen te leggen, bijvoorbeeld voor isolatie, en bij nieuwbouw om de oneffen ondergrond te kunnen omzeilen. Hierbij zijn stalen profielen de basis die, in dit geval, aan de muren vastgezet worden waarna de vloerplaten volgen. Bij de toepassing van dit type systeemvloeren moeten de bestaande muren en bouwconstructies waaraan de stalen balken gemonteerd worden aan specifieke eisen voldoen in verband met de belasting.

De stalen variant bestaat uit kolommen met profielen en vloerplaten en wordt gemonteerd door middel van een bout- en moerbevestiging. Dit betekent dat de constructie op relatief eenvoudige wijze net zo snel gemonteerd, als gedemonteerd kan worden en verklaart het semipermanente karakter van de systeemvloer. Er zijn grote variatiemogelijkheden bij deze stalen profielen. Daardoor kunnen er van relatief kleine tot aan zeer grote overspanningen gecreëerd worden. Bij de juiste uitvoering hoeft zelfs een zware vloerbelasting geen probleem te zijn. Deze vloeren staan zelfstandig in een ruimte. Er wordt geen belasting op omliggende muren of bouwconstructies uitgeoefend waardoor er geen extra maatregelen nodig zijn voordat een dergelijke systeemvloer geplaatst kan worden.

Toepassingsmogelijkheden

Toepassingsmogelijkheden

Door deze vrijstaande constructie zijn deze systeemvloeren uitermate geschikt voor het snel vergroten van een vloeroppervlak. Zonder dat er eisen gesteld worden aan de verdere omgeving kan de systeemvloer opgebouwd worden. In een bedrijfshal, magazijn of kantoor kan op korte termijn een extra verdieping worden gecreëerd met alle ruimte die daarbij hoort. Een loopbrug of een entresol zijn natuurlijk ook mogelijk. Het is een investering die eenvoudig met je mee verhuist wanneer dat aan de orde is. Ook een tussentijdse aanpassing zoals een uitbreiding behoort tot de mogelijkheden.

Ook voor het gebruik bij evenementen zijn systeemvloeren praktisch. Ze zijn sterk, eenvoudig in- en uit elkaar te halen en goed te transporteren doordat ze licht in gewicht zijn. Een bijkomend voordeel is dat er door het lichte gewicht ook aan de ondergrond geen extra eisen gesteld worden.

Praktische accessoires

Accessoires als leuningwerk en trapleuningen zijn voorschrift. Ze worden geleverd compleet met knieregel en schoprand. Er zijn gaaspanelen beschikbaar wat zeker wanneer kinderen in de buurt zijn praktisch is. Stalen treden van de trap kunnen je vervangen door een beuken uitvoering met antislip. Wordt er met een heftruck gereden dan zijn ook daar tal van extra ondersteuningsmiddelen voor beschikbaar.

Systeemvloeren zijn er in verschillende formaten. Oppervlakte, hoogte en bereikbaarheid worden op maat geleverd. Het enige waaraan jij moet denken is hoe je het meest optimaal van deze gepersonifieerde, onderhoudsvrije systeemvloeren gebruik kunt maken.

Related posts

4x tips om jouw winkelpresentatie te verbeteren

Danny

7 tips om de juiste veiligheidsschoenen te kiezen voor elke werkplek!

Danny Bijl

Presenteren voor een grote groep: 6 tips

Danny

Leave a Comment