Image default
Ondernemen

Investeren in jezelf als ondernemer

Investeren in jezelf als ondernemer betekent de kans op groei vergroten. Dankzij persoonlijke ontwikkeling kunnen stappen voorwaarts gemaakt worden en nieuwe inzichten worden verworven. Dit biedt tevens nieuwe mogelijkheden om successen te boeken met vaak meer omzet als resultaat. Er kan op verschillende manier worden geïnvesteerd. De twee allerbelangrijkste vragen: durf je die stap te zetten? Ben je klaar om te groeien? Investeren betekent meestal vruchten plukken op de lange termijn. 

Investeren in een cursus, opleiding of studie

De eerste manier is misschien wel de mogelijkheid waar je als eerste aan denkt. Door het volgen van een cursus of het doen van een opleiding of relevante studie, kan er nieuwe kennis worden opgedaan om toe te passen in de onderneming. Je kunt kiezen voor verdieping of verbreding van de materie en geïnspireerd raken door nieuwe stof. Er zijn veel verschillende aanbieders, maak daarom de afweging die aansluit bij de kennis die je graag op wilt doen. Welke kennis heb je echt nodig om te kunnen groeien? Over welk onderwerp wil je graag meer leren? Je kunt een eenmalige cursus doen, maar ook een langer traject volgen. Afhankelijk van jouw tijd en ruimte om te investeren in de kennis die je graag op wilt doen.

Schrijf je in voor een webinar

Ken je al de mogelijkheid om een webinar te volgen? En heb je dat al een keer gedaan? Het leuke aan het volgen van een webinar is dat je het gevoel hebt persoonlijke coaching te ontvangen en advies te krijgen, terwijl je hier niet specifiek voor ergens naartoe moet. Je kunt overal ter wereld webinars volgen, als je maar verbinding hebt. Webinars worden op allerlei tijdstippen en dagen gegeven. Ook worden er uiteenlopende onderwerpen, thema’s en trajecten besproken. Je hebt gratis en betaalde webinars. Oriënteer online welke webinar je aanspreekt en schrijf je in!

Volg een seminar of inspiratiesessie

Het kan ook erg interessant zijn om offline inspiratie en informatie op te doen. Er worden vaak interessante bijeenkomsten en evenementen georganiseerd voor ondernemers. Hier kan branche-informatie worden gedeeld, maar ook dieper worden ingegaan op een bepaald thema. Ook is het handig om naar inspiratiesessies te gaan, omdat je er goed kunt netwerken. Vergeet niet jouw professionele visitekaartjes mee te nemen! Zo werk je aan het vergaren van kennis én vergroot je ondertussen jouw zakelijke netwerk. Een win-win situatie!

Boeken lezen

Een relatief goedkopere manier om te investeren in jezelf als ondernemer, is het lezen van de juiste boeken. Boeken over timemanagement, PR, het vergroten van bereik, de juiste communicatie, productiviteit… Allemaal inspirerende thema’s waardoor je als ondernemer mag groeien. Je kunt boeken kopen of lenen van elkaar of de bibliotheek. Door boeken te lezen kan je jezelf als ondernemer verrijken!

Investeren in gezondheid

Door bewust te kiezen om te investeren in rust, ruimte en kracht kan je als ondernemer mooie stappen voorwaarts maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om te investeren in een vakantie om op te laden, maar ook door de keuze te maken om gezonder te gaan eten. Er kan worden gekozen voor een gezonde werkplek. Het is mogelijk om bewust de stap te zetten om meer vrije tijd te hebben of bepaalde taken te delegeren. Allemaal keuzes en afwegingen die een investering vormen, waardoor je kiest voor een betere gezondheid. Je werkt gericht aan het verbeteren van jouw gezonde levensstijl waardoor je lekkerder in je vel gaat zitten. Doordat je gelukkiger bent, werk je met meer passie en plezier aan de onderneming en vergroot je vaak de productiviteit. Allemaal voordelen wanneer je kiest om te investeren in jouw gezondheid.

Related posts

Opvallende én lekkere relatiegeschenken

Mathijs

Een eigen bedrijf? Zorg dat je data altijd goed opgeslagen en veilig is!

Danny Bijl

Zelf je boekhouding doen als ondernemer

Danny Bijl

Leave a Comment