Image default
Carrière Commercieel Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Is een internationale onderneming iets voor jou?

Zou je graag een internationale onderneming willen beginnen en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? In het buitenland liggen veel kansen om zaken te doen. Ontdek wat er allemaal komt kijken bij het neerzetten van een internationaal bedrijf als je over internationale ambities beschikt. Maak van jouw ideeën werkelijkheid en geniet van internationaal succes met jouw onderneming. In dit artikel lees je er meer over.

Nationaal versus internationaal ondernemen

Welke trigger zorgt ervoor dat je graag in het buitenland kansen wilt benutten om zaken te doen? Waarom zou jouw bedrijf internationaal moeten ondernemen en daar successen behalen? Welke kansen loop je mis als je je zou focussen op ondernemen binnen Nederland? Of is het een optie om te starten in Nederland en pas naar het buitenland te gaan als je succes in proeftuin Nederland bewezen is? Allemaal vraagstukken die jouw motivatie (en jouw why, denk aan de theorie van Simon Sinek) om internationale ondernemerskansen te benutten, nog concreter maken.

Deze juiste motivatie zorgt ervoor dat je niet alleen de schouders eronder zet als je succes gaat boeken, maar dat je dat ook doet wanneer je echt moet doorzetten als ambitieuze ondernemer op momenten dat het even anders loopt dan gepland. Geniet van de mijlpalen maar ook van de keerpunten of veranderingen van je doelen tijdens jouw ondernemersreis!

Internationaal succes start met de juiste opleiding

De opleiding hbo International Business Management aan Hogeschool Tio zorgt ervoor dat je klaar bent om de internationale markt met jouw bedrijf te betreden. Je leert makkelijk (internationale) contacten te leggen, leert kansen te onderzoeken én benutten en je weet hoe je straks zaken doet met internationale partijen. Ook loop je meerdere (internationale) stages die je klaarstomen voor de echte wereld: jouw onderneming! Deze hbo-businessopleiding staat in de Keuzegids voor het vijfde jaar op rij op nummer 1 in de categorie Business.

Ook op mbo-niveau heeft Hogeschool Tio een excellente businessopleiding. Volg bijvoorbeeld de opleiding Commercieel Business Management in 2 of zelfs 1 jaar. Deze mbo-business-opleiding is zeer praktijkgericht en is opgezet in overleg met brancheverenigingen en experts uit de praktijk. Ook in deze studie krijg je de kans om internationaal stage te lopen. Na deze studie ben je klaar voor je eigen onderneming. Of ga eerst een tijdje aan de slag als bijvoorbeeld accountmanager, inkoopmedewerker, consultant, sales- of marketingmanager.

Ontdek of deze businessopleidingen aansluiten bij jouw ambities en wensen door een open dag (hbo en mbo) van Tio te bezoeken. Tijdens deze open dag ontvang je alle informatie die je nodig hebt om tot de juiste studiekeuze te komen. Je kunt vragen stellen over het studieprogramma, de begeleiding en wat er allemaal komt kijken bij de stages, ook als je bijvoorbeeld stage wilt gaan lopen in het buitenland. De studenten en docenten staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Maak van jouw dromen werkelijkheid

Beschik je over de ambitie om over de grens te gaan met jouw onderneming? Schrijf van tevoren een realistisch (maar wel uitdagend!) ondernemersplan zodat je jouw plannen concreter kunt maken. Door de plannen op papier te zetten, blijven de ideeën niet alleen in je hoofd zitten, maar maak je ze specifieker. Op deze manier daag je jezelf uit om goed na te denken over de uitvoering van je dromen. Maak een actieplan en breng structuur aan in je activiteiten en werkzaamheden. Op deze manier komt jouw bedrijf echt tot leven en voor je het weet geniet je van internationaal succes. Geniet met volle teugen van alle lessen en inzichten die tijdens dit ondernemersavontuur op je pad komen. Geloof in jezelf en vertrouw op jouw expertise als ondernemer!

Related posts

Ondernemer in betalingsproblemen: wat kun je doen?

Dion

5 goede voornemens voor ondernemers

Dion

5 tips om je motor of scooter op kantoor veilig op slot te zetten

Danny

Leave a Comment