Image default
Tech

ISDN is gestopt … Wat nu!?

Sinds begin september werkt de dienst ISDN niet meer. Samen met het feit dat in de nabije toekomst ook PSTN en POTS ermee stoppen, is dit de reden dat zakelijk Nederland moet overstappen naar een andere optie. Veel bedrijven stappen over naar een goedkopere en beter alternatief: Hosted VoIP. Maar wat is dit precies en wat zijn de voordelen? Dat leggen we je graag uit!

VoIP als alternatief voor ISDN

ISDN werd de afgelopen jaren gezien als een hele stabiele en betrouwbare manier om zakelijk te bellen. Maar ISDN was relatief duur en vandaag de dag zijn er goedkopere opties: Voice over IP, ook wel VoIP genoemd. Hierdoor is ISDN overbodig geworden en werd er besloten dat deze dienst beëindigd werd. 

De voordelen van VoIP

Hosted VoIP is een service die het mogelijk maakt over het internet te bellen, chatten, videobellen, groepsgesprekken te voeren en je scherm te delen, zonder vaste, fysieke telefooncentrale. Hosted VoIP zorgt ervoor dat alles via het internet werkt. Dit scheelt kosten voor een fysieke telefooncentrale. Daarnaast kunt je de VoIP omgeving op verschillende apparaten downloaden. Dit maakt het mogelijk om op iedere locatie in te loggen op de omgeving, wat thuis en onderweg werken een stuk makkelijker maakt. 

De VoIP telefooncentrale maakt connectie met het wereldwijde publieke telefoonnetwerk. Maar dit betekent niet dat een telefooncentrale niet optimaal is beveiligd voor je bedrijf. De data van je bedrijf wordt enkel op Nederlandse servers opgeslagen, waardoor de veiligheid kan worden gegarandeerd.  Ondanks het gebruik van Nederlandse servers, kun je met de Hosted VoIP connectie overal ter wereld videobellen, chatten of meetings uitvoeren. Dit is allemaal mogelijk zodra je wifi hebt. Ingelogd op het netwerk? Dan ben je overal bereikbaar. Dit zorgt voor minder telefoonkosten en een efficiëntere manier van buitenshuis werken. 

Wat is er nog meer nieuw?

ISDN

Bellen via internet is niets nieuws meer, maar de integratie gaat verder dan dat. Door een vaste-mobielintegratie kun je ook alle voordelen op je mobiel gebruiken. Hierdoor kun je de service namelijk gemakkelijk op je mobiel installeren en dit zorgt voor vele voordelen. Het maakt het bijvoorbeeld makkelijk om de bedrijfstelefoon door te verbinden naar je mobiel. Hierdoor kun je zonder dat je iets mist buiten de deur werken. 

Een ander voordeel van VoIP op je mobiel is dat je vanuit meerdere telefoonnummers kunt bellen met maar één simkaart. Dit zorgt ervoor dat je geen aparte privé- en werktelefoon meer nodig hebt. Je schakelt eenvoudig tussen de verschillende telefoonnummers en je blijft altijd bereikbaar vanaf één apparaat!

Related posts

Wat is een domeinnaam en wat kun je ermee?

Danny

De regels van Robert Cialdini

Danny

Het gemak van online posters & flyers ontwerpen

Danny

Leave a Comment