Image default
ICT Tips

Je netwerk ordenen doe je zo

Als ondernemer is het belangrijk dat je je documenten veilig opslaat. Wellicht doe je dit wel op je eigen server. Het is in ieder geval heel belangrijk om je netwerk goed geordend te hebben, zodat alles veilig is en je gemakkelijk je opgeslagen documenten kunt vinden. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze blog.

Het evalueren van je netwerk

Bij het opzetten van een netwerk voor thuis of op kantoor moet je rekening houden met een aantal hardwarecomponenten: een accesspoint, meestal een kabel- of asymmetrische DSL-modem, een router om het internetverkeer in en uit je netwerk te leiden, een switch voor het aansluiten van bekabelde clients en een accesspoint voor het verbinden van draadloze apparaten. Sommige internet service providers leveren één enkele router voor al deze netwerkfuncties. Andere providers leveren echter slechts één toegang toestel zonder aanvullende netwerkmogelijkheden, zodat gebruikers hun netwerk zelf moeten opbouwen. Kijk goed naar je behoeften, kijk hoe de hardwarecomponenten hiertoe in verhouding staan en maak aanpassingen waar nodig.

Houd je netwerk fysiek geordend

Houd je netwerk fysiek geordend

Je netwerk fysiek geordend houden is ook van enorm belang. Dit zorgt ervoor dat je overal gemakkelijk bij kunt. Of je je netwerk nou in de meterkast hebt opgebouwd, of ergens anders; het mag geen chaos zijn. Met bijvoorbeeld een server rack kom je al een heel eind. Tiewraps om kabels en kabelgootjes zodat de goed worden weggeleid doen ook al wonderen.

Check je snelheid van het netwerk

Het is vanzelfsprekend belangrijk dat je netwerk ook snel is. Het moet soepel lopen en e de gebruikers mogen geen last hebben van eventuele mankementen. Zorg daarom dat je regelmatig speed checks doet en vraag eventueel een expert om je te helpen met problemen indien die zich voordoen/hebben voorgedaan.

Related posts

De koffiebeker is de marketingtool van vandaag en morgen!

Scott van Ede

Slecht internet op je thuiswerkplek, wat nu?

Dion

5 redenen om voor een zakelijke financiering te kiezen

Danny Bijl

Leave a Comment