Image default
Financieel

Jouw uren tellen mee!

Een goed lopend bedrijf kan niet zonder planning. En of deze nou strak gepland is of dat er nog uitwijkmogelijkheden in zitten, maakt weinig verschil. Als er maar wel een Protime urenregistratie bij zit.

Uren bijhouden
Niets is zo belangrijk als het bijhouden van de uren. Voor je zelf is het natuurlijk enorm handig om te weten wat je zoal op de dag gedaan hebt. Het geeft je een goed gevoel de lijst met werkzaamheden voor je te zien. Maar ook voor het bedrijf is het een ‘must’. Vooral voor starters, aangezien er voor hun belastingvoordeel in het verschiet ligt.

Urencriterium
Zoals de Belastingdienst op hun site schrijft, kun je als ondernemer gebruik maken van bepaalde soorten ondernemersaftrek. Dan moet je per jaar wel voldoen aan het opgestelde urencriterium van 1.225 uren. En deze moeten aantoonbaar zijn. Zeg nou zelf, weet jij nog wat je gisteren een week geleden voor het werk gedaan hebt?

Specifiek
Maar hoe specifiek moet dit dan opgeschreven worden? Vaak helpt het om een bestand in Excel aan te maken of blanco urenbrieven uit te printen. Naam en functie zijn natuurlijk belangrijk. Vervolgens vermeld je de datum en eventueel de dag. Per volbrachte taak geef je een korte omschrijving en schrijf je de tijd die je er aan besteed hebt erbij. En dan natuurlijk niet 3 uur, maar echt van 8.30 – 11.30.

tip: 3 gratis manieren om je uren bij te houden.

Met een goede registratie van uren kom je een heel eind. Het is een bewijs aan jezelf, het bedrijf en laten we niet vergeten… de Belastingdienst!

Related posts

Bedrijfsovername: waar moet je op letten?

Danny

Aansprakelijkheid bij een ongeval op het werk: hoe zit dit?

Danny

5 tips voor het vinden van een geschikt administratiekantoor

Danny