Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen Tips

Kantoor aantrekkelijk maken

Hele dagen op kantoor doorbrengen, dat vergt nogal wat van je werknemers. Ondanks de mogelijkheden tot thuis- en flexwerken, is het in sommige gevallen gewoon noodzakelijk dat het fort bewaakt wordt en dat er dus op kantoor wordt gewerkt. Zeker voor degenen die 30 tot 40 uur per week op de werkplek werken, is het belangrijk dat deze ook aantrekkelijk is.

Snel internet

Een week telt 168 uur en dan is een kwart van die tijd aan werken besteden erg veel. Gelukkig hoeft dat natuurlijk niet allemaal op locatie. Sterker nog, dankzij snel internet is werk steeds mobieler. Er is heel veel mogelijk door glasvezel, zelfs vergaderen. Maar soms wil je mensen recht in de ogen kunnen kijken. Ze beter leren kennen. Sommige sterkhouders wil je daarnaast, om wat voor reden dan ook, in je buurt hebben. Steeds opbellen of skypen om te sparren werkt storender dan wanneer je even naast iemands bureau gaat staan.

Beweging

Beweging op kantoor

Het is enorm belangrijk dat jouw werknemers zo nu en dan achter het scherm vandaan komen. Samen een stukje wandelen is een optie om even contact te hebben terwijl je de benen strekt, de ogen rust geeft en frisse lucht inademt. Enkele fitnessapparaten, een pingpongtafel of een simpele voetbal maken de pauzes al een stuk interessanter. Sportieve interactie werkt daarnaast verfrissend. Onthoud: een betere sfeer zorgt voor betere prestaties.

Lunchen

Stimuleer uitgebreid lunchen! In Zuid-Europese landen hebben ze dit beter begrepen, daar zie je niemand achter de computer een broodje naar binnen werken. Nee, tussen 13.00 en 15.30 uur nemen ze alle tijd voor een bord warm eten, wellicht een glaasje wijn en een wandelingetje of tukje. Kortom: volledige ontspanning op het midden van de dag. Vervolgens werken ze wel door tot een uur of zeven, acht. Hun werktijd is wat meer uitgesmeerd en daarom hoor je er zelden iets over burn-outs. Je hoeft dit niet te kopiëren, maar zorg voor minimaal een uur lunchpauze waarin behalve gegeten, ook echt even afstand genomen kan worden van het werk.

Groen inspireert

De bedrijfsruimte, en daarmee de sfeer op kantoor, fleurt op wanneer je een groene wand neerzet. Naast het esthetische aspect, zijn ze goed voor het zuiveren van de lucht, het filteren van licht en het dempen van geluid. Een groene wand kun je door diverse bedrijven laten installeren, waarbij je volledig wordt ontzorgd omdat deze ondernemers regelmatig langskomen om de planten aandacht te geven. Er zijn ook zelfregulerende systemen verkrijgbaar. Informeer eens bij collega’s die al zo’n wand hebben.

Related posts

Nóg 7 handige apps voor ondernemers

Dion

5 redenen waarom jij met een businesscoach moet werken

Dion

Welke kassasoftware kiezen voor je winkel in 2022?

Danny Bijl

Leave a Comment