Image default
Lifestyle Tips

Kantoorbaan niet gezond voor je lichaam

Wist jij dat een kantoorbaan vroeg of laat kan leiden tot heel wat lichamelijke klachten? Hele dagen zit je op je werkplek waarbij de kans aanwezig is dat de houding waarin je zit niet goed is.  Op  langere termijn kan dit ten koste gaan van je nek en rug. Hieronder vind je vijf tips om rug/ en nekklachten te voorkomen:

Tip 1: Loop een rondje tijdens je pauze

Blijf je tijdens de pauze zitten op je werkplek? Hopelijk is dit iets incidenteels en niet standaard. Het meest ideaal is namelijk dat je na je boterham of bakje yoghurt even een rondje loopt. Ook al bevind je je op een saai industrieterrein, neem gezellig een collega mee en ga even de frisse buitenlucht in!

Tip 2: Ga actief te werk

Pak, als je de mogelijkheid hebt, de fiets naar je werk. Is je werk te ver weg? Neem dan in ieder geval de trap waar mogelijk. Ben je toe aan een koffiepauze? Ga dan zelf even koffie halen, zodat je toch uit die stoel komt.

Tip 3: Zorg voor een goed bed

Op deze manier kan je lichaam namelijk helemaal tot rust komen van de onnatuurlijke houdingen waarin je overdag verkeert. Maar wat is nu een goed bed? Een goed bed is een bed dat helemaal past bij jouw lichaam. Wil je hier zeker van zijn? Dan is een boxspring ideaal, want dit type bed heeft drie lagen waaronder de topper, matras en box, die zorgen voor passende ondersteuning van jouw lichaam. Daarnaast moet ook je hoofdkussen goed passen bij je slaaphouding.

Tip 4: Beweeg voldoende

Na een hectische werkdag schiet die sport-sessie er nog wel eens bij in. Toch is regelmatig bewegen belangrijk.  Wat kan ervoor zorgen dat je toch nog de deur uitgaat? Er zijn verschillende oplossingen: Schrijf je in voor die hardloopwedstrijd, ga samen met een vriend sporten of rijd na het werk meteen door naar de sportschool.

Tip 5: Let op je houding en doe oefeningen

Wanneer je achter een beeldscherm zit, houd je vaak geen goede houding aan. Let er daarom op dat je niet met een gebogen rug achter je scherm zit of met een vooruit gestoken nek achter je scherm zit te staren. Ga rechtop achterin je stoel zitten met je rug tegen de leuning en zorg ervoor dat je beeldscherm niet te hoog of te laag staat, waardoor er geen extra spanning op je nek en rug komt te staan.

Related posts

3 aandachtspunten voor de startende ondernemer

Danny Bijl

Het circulaire landschap van de meubelindustrie

Danny Bijl

Tips voor het vertalen van brochures en catalogussen

Dion

Leave a Comment