Image default
Commercieel Personeel Strategie

Kerstpakketten in 2018: waar ga jij voor?

Midden in de zomervakantie ben je nog niet bepaald met de Kerstdagen bezig. Zeker niet nu we midden in een periode van erg warm weer zitten. Toch is het verstandig om alvast na te denken over de kerstpakketten en andere perikelen voor het einde van het jaar. In dit artikel bereiden we je vast voor op de editie van 2018.

Kerstpakketten in 2018

Hoewel relatiegeschenken het hele jaar door relevant zijn, is de kerst traditiegetrouw het moment om je personeel en zakenrelaties een cadeau te geven. Dit kan in de vorm van een financiële bonus zijn, maar een fysiek cadeau wordt nog altijd erg gewaardeerd. Het budget zal per relatie anders zijn. Het mooie is dat er voor ieder budget een kerstpakket te krijgen is. Daarbij kun je de inhoud zelf samenstellen, of de ontvangers dat zelf laten doen door het geven van een tegoedbon.

Trends van dit jaar

Dit jaar zijn er weer nieuwe trends op het gebied van kerst en bijbehorende cadeaus. Al jaren is groen een belangrijke kleur. Ook dit jaar is groen onverminderd populair in allerlei verschijningsvormen. Waar vorig jaar vooral gekozen werd voor meerdere kleuren groen, zijn nu de klassieke kerstkleuren weer in. Dus helder groen en rood. Wil je daar een variatie op dan kun je kiezen voor de winter kleuren wit en blauw. De items zelf worden dit jaar vooral industrieel en ambachtelijk. De cadeaubonnen zijn vooral gericht op buitenactiviteiten. Mooi voorbeeld zijn de Makro kerstpakketten die volgens de nieuwste trends zijn samengesteld.

Variaties

Kerstpakketten met een unieke inhoud worden het meest gewaardeerd. Ga je een kerstpakket bestellen dan is dit het leukst als de inhoud is afgestemd op de ontvanger. Gelukkig zijn er vele variaties mogelijk. Er zijn weer traditionele pakketten met het klassieke kerst thema. Maar je kunt ook een kerst pakket bestellen met bijvoorbeeld het thema proeven. Of een bierpakket met bijbehorende hapjes, of juist het thema actief/erop uit. Je kunt dus aan ieder persoon een persoonlijk afgestemd pakket geven. Dit geeft iedereen het gevoel dat je ze kent en individueel waardeert.

Begin op tijd

Hoewel het nu volop zomer is, is het verstandig om op tijd je kerstpakketten te bestellen. Ten eerste omdat je na de vakantieperiode weer volop met je werk bezig zult zijn. Er is dan vaak alleen maar tijd voor zaken met een hoge prioriteit. Daarnaast moeten de leveranciers van de pakketten op tijd hun spullen bestellen. Hoe langer je wacht hoe minder mogelijkheden er zullen zijn. En als je de waardering voor je personeel wilt laten blijken is een gepersonaliseerd kerstpakket een goed middel.

Ook dit jaar is er weer een mooie kans op kerstpakketten weg te geven. Hiermee kun je je werknemers en relaties een blijk van waardering geven. Begin op tijd want voor je het weet is het november of december en is de kans op een gepersonaliseerd pakket klein.

Related posts

5 redenen om je personeel van werkschoenen te voorzien

Dion

Vijf tips om tunnelvisie te voorkomen

Mathijs

Professionele uitstraling en zakelijke adresregistratie

Danny Bijl

Leave a Comment