Image default
Commercieel

Klanten werven

Als ondernemer zijnde is de mate van je succes geheel afhankelijk van uw klant. De klant zorgt ervoor dat u verkoopt en dat u uiteindelijk winstgevend zult zijn. Maar uiteindelijk zorgt u er zelf voor dat die klant bij u terecht komt. Eigenlijk bent u dus zelf verantwoordelijk voor uw succes! In dit artikel schrijf ik een stappenplan over het werven van klanten.

1. Weet wat u verkoopt
Het is van belang dat u met uw product meerwaarde weet te bieden voor uw klant. Zorg ervoor dat u goed weet welke voordelen de klant heeft als het voor uw product kiest, in plaats van een soortgelijk product van uw concurrent. Zorg ervoor dat u uw product in een paar pakkende zinnen kunt verkopen; oefen de elevator pitch!

2. Weet wie uw doelgroep is
Het is van groot belang om te weten welke doelgroep u wilt bereiken met uw product. Tijdens deze stap werkt u vanuit een trechtervorm. Allereerst pakt u de gehele markt, deze filter u waarna u uw doelgroep overhoudt. Denk hierbij aan vragen als ‘wie heeft welk voordeel met mijn product?’ en ‘wie zijn bereidt om voor mijn product te betalen?’.

3. Benader uw doelgroep
Als u weet wat u verkoopt en aan wie, is het tijd om de daadwerkelijke verkoop te starten! U weet welke voordelen u kunt benadrukken en welke doelgroep interessant is. Elke doelgroep reageert anders op een bepaalde aanpak. Zoek goed uit hoe u het beste kunt verkopen aan uw doelgroep.

4. Aftersales
Misschien wel de belangrijkste stap, die vaak niet goed uitgevoerd wordt. Stel een strategie op om uw klant vast te houden. Blijf om de zoveel tijd contact houden met uw klant. Zorg dat de klant een goed gevoel bij u, en uw bedrijf, krijgt. Let op dat elke doelgroep weer anders reageert op een bepaalde aanpak. Kom niet te opdringerig over, hiermee jaagt u juist klanten weg!

Ik wens u enorm veel succes met het binnenhalen, en het behouden, van uw klanten!

Related posts

Een horecazaak starten zonder geld: zo doe je dat

Danny

Cursus beleggen: 10 opties

Mathijs

Leaseauto voor personeel: drie veelgestelde vragen

Danny Bijl