Image default
Tips

Koop een auto verstandig

We weten allemaal hoe voorzichtig je moet zijn wanneer je een auto gaat kopen. Vooral wanneer het om een tweedehande auto gaat. Ze kosten misschien wel een beetje goedkoper, maar er komen meer risico’s bij kijken. De kans is groot dat de eigenaar of verkoper niet helemaal eerlijk zal zijn over de auto tijdens de auto verkoop, dus het ligt aan jou om de kat eerst uit de boom te kijken.

Gelukkig is het niet moeilijk om de gegevens van de auto op te zoeken. Je kunt gewoon de kentekennummer van de auto opzoeken om alle informatie te krijgen. Een RDW check gebeurt heel snel en je kunt het gewoon gratis online doen. Hier zul je alle informatie krijgen die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen. De informatie die je uit zo een check krijgt:

  • De dagwaarde: je wilt natuurlijk niet teveel betalen wanneer de wagen minder waard is. Dankzij de kenteken check kun je nagaan wat de huidige dagwaarde van de auto is zodat je precies weet hoeveel je eigenlijk voor de auto moet neertellen.
  • Schadeverleden: een auto kan immense schade geleden hebben, maar als de auto helemaal gemaakt is ga je dat zo snel niet kunnen zien. De check geeft je het hele schadeverleden van de auto zodat je precies weet welke onderdelen vervangen zijn.
  • Correcte kilometerstand: er zijn mensen die de kilometerstand van de auto terugdraaien zodat het lijkt alsof de auto niet veel gereden heeft. Gelukkig kunnen ze je niet voor de gek houden omdat de kenteken check precies aangeeft hoeveel kilometer de auto eigenlijk gereden heeft. Als dat te hoog is, dan weet je dat je liever voor een andere zou moeten kiezen.
  • Aantal eigenaren: wanneer een auto teveel eigenaren gehad heeft, moet je je wel beginnen af te vragen waarom dat zo is. De kans is groot dat er iets mis is met de auto.
  • APK: het is natuurlijk ook heel handig om te weten wanneer de APK eigenlijk vervalt.
  • Gestolen auto: het is belangrijk om te voorkomen dat je een gestolen auto koopt. Als de auto in jouw bezit is, dan ga jij daarvoor moeten boeten. De kentekencheck geeft ook aan wanneer de auto als gestolen geregistreerd staat.

Daarnaast krijg je ook andere informatie van de atuo te weten zoals zuinigheid, wat de leeftijd van de auto is, enz. Het kenteken opzoeken duurt niet lang en het is veel beter dan met een auto opgescheept te zitten die je alleen problemen geeft.

Related posts

Gratis data in de EU en toch ontspannen op vakantie?

Mathijs

Telefoon van de zaak voor werknemers

Danny Bijl

Nóg 7 handige apps voor ondernemers

Dion

Leave a Comment