Image default
Tips

Kopieermachine kopen of leasen?

Een kopieermachine en bijhorende software kun je zowel kopen als leasen. Maar wat past het beste bij jouw (bedrijfs)situatie? Om daar een goede keuze in te maken zijn beide aanschafopties hieronder kort toegelicht. Na het lezen van de toelichting kun je een overwogen keuze maken welke optie de voorkeur geniet.

Kopieermachine kopen of leasen

Kopieermachine leasen

Een professionele kopieermachine en bijhorende software kosten al gauw duizenden euro’s. Dit is een flinke investering en veel bedrijven hebben hiervoor geen (groot) budget beschikbaar. Dan is leasen de ideale oplossing. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag en kunt toch genieten van  de oplossing die bij jouw (bedrijfs)situatie past.

Indien je een kopieermachine gaat leasen ben je verzekerd van een machine en software die altijd up-to-date zijn. Je kunt na de looptijd van de lease opnieuw bekijken wat dan de (bedrijfs)situatie is en wederom een kopieermachine en software leasen wat bij die situatie hoort. Zo heb je altijd een oplossing wat up-to-date is.

Kort samengevat, je hoeft geen (grote) investering te doen en hebt altijd een multifunctionele kopieermachine en bijhorende software welke altijd up-to-date zijn.

Kopieermachine kopen

Zoals in het vorige stukje “kopieermachine leasen”is aangegeven, kosten professionele kopieermachines en bijhorende software al gauw duizenden euro’s. Mocht je bedrijf hiervoor budget beschikbaar hebben, dan heeft het kopen voordelen.

Een van de voordelen is dat je eigenaar van de kopieermachine en eventuele software wordt. Dan hoef je geen rekening te houden met de voorwaarden van de leasemaatschappij en kun je gaan en staan waar je wilt.

Daarnaast kun je de investering gebruiken als investeringsaftrek, waardoor je een deel van de investering “terug verdient”. Indien je een kopieermachine en eventuele software koopt vanaf € 2.301,- tot en met € 56.024,- kun je 28% van het investeringsbedrag aftrekken van de winst. Hierdoor wordt de bruto winst lager en hoef je dus minder belasting te betalen. Fiscaal gezien een mooi voordeel.

Advies

Stel, je bedrijf heeft geen (groot) budget om te investeren in een kopieermachine en eventuele software, dan is leasen de ideale oplossing. Je betaalt alleen maandelijks een vast bedrag en de oplossing is altijd up-to-date.

Stel, je bedrijf heeft wel budget om te investeren in een kopieermachine en eventuele software, dan is kopen een goede optie. Je betaalt eenmalig een bedrag en je bent de eigenaar. Tevens kun je de investering gebruiken voor de investeringsaftrek.

Related posts

Dit neem je mee op een zakenreis

Dagmar

Verras met een mooie fles wijn

Sander

Je eigen huisstijl ontwikkelen – wat komt hier allemaal bij kijken?

Mathijs

Leave a Comment