Image default
Carrière Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Kun je leren voor het ondernemerschap?

Sommige mensen zijn geboren ondernemers en moeten alleen de stap wagen om hun roeping te vinden. Maar er zijn ook genoeg mensen in Nederland met een eigen bedrijf die géén geboren ondernemer zijn. Een deel van hen heeft een eigen onderneming opgericht om freelancewerkzaamheden te kunnen verrichten omdat een dienstverband in loondienst niet voor het grijpen lag. Een ander deel wil juist wel graag ondernemer zijn, maar heeft het niet per se in het bloed zitten. Is dat iets waar je voor kunt leren, ondernemerschap?

Opleidingen richting het ondernemerschap

Verschillende gangbare studies die aangeboden worden in het vervolgonderwijs sluiten aan bij het ondernemerschap. Zo is er zelfs een specifieke opleiding HBO Ondernemerschap. Daarnaast zijn er studies als Ondernemerschap & Retail Management op het HBO. Op het MBO is er de studie Ondernemer Detailhandel. Universitair wordt de studie Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde vaak gebruikt als springplank naar het zakenleven. Deze vervolgopleidingen kenmerken zich in het feit dat er volwassenheid en eigen initiatief en verantwoordelijkheid verwacht wordt van de studenten om de studie met succes te kunnen afronden.

Leren voor ondernemerschap

Versnelde, intensieve opleiding

Maar wat nu als je het studeren niet zo in de vingers hebt? Als je je met moeite door het reguliere onderwijs geslagen hebt maar het slecht kunt opbrengen om je tot een studie te zetten en hier niet voldoende zelfdiscipline voor hebt? Maak je dan geen kans op een relevant diploma? Nee hoor. Ook dan kun je met succes een opleiding in de richtingen international business, ondernemerschap en hospitality, event- en hotelmanagement volgen. Dat kan in de vorm van een versnelde, intensieve opleiding bij de school met een hoog slagingspercentage, namelijk een EuroCollege ondernemerstudie. Bekijk hun totale aanbod op deze website.

Discipline en mindset

Waarom kun je wel slagen bij EuroCollege als je daar elders heel veel moeite zou hebben? Omdat het bij deze vorm van onderwijs om discipline en de juiste mindset gaat. Met de juiste, strenge begeleiding en hard werken haalt men daar het beste uit de studenten. Er is veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van studenten. Het lesprogramma is intensief, wat resulteert in gemiddeld vijftig studie-uren per week en korte vakanties. Tijdens een studie bij EuroCollege leer je ook etiquette, want dat staat daar hoog in het vaandel (net als in het zakenleven!). Dat betekent dat je netjes gekleed naar school gaat. Dat is alvast een goede voorbereiding voor iets wat in het zakenleven als gewoon en alledaags beschouwd wordt.

Ligt studeren zonder extra sturing jou ook niet zo en ben je benieuwd naar de opleidingen van EuroCollege? Bezoek dan een open dag.

Related posts

Op welke manieren kun je groeipijn ervaren bij het groeien van je bedrijf?

Dion

Wat is het nut om je personeel vrije invulling van werktijd te geven?

Mathijs

5 tips voor een succesvolle reorganisatie

Dion

Leave a Comment