Image default
Tips

Last van grote mieren in kantoor, wat nu?

Mieren in kantoor, zijn geen vreemde klanten. Iedereen heeft ooit weleens een mier gezien op hun bureau. Zoals je weet zijn er verschillende mieren. De mieren die veelal voorkomen in Nederland zijn de wegmieren, faraomieren en de Roger ‘mieren. Wanneer ze onbehandeld blijven en de juiste omgeving krijgen om door te groeien, worden ze binnen zeer korte tijd een last. Mieren komen niet alleen aan jouw eten, maar kunnen ook onsteriele plekken besmetten en kapot maken. Je weet natuurlijk niet van waar de mier is gekomen, alvorens het aan jouw voedsel is gegaan. Het is daarom belangrijk om mieren vanwege hygiënische reden te bestrijden en te voorkomen. Gelukkig brengen de meeste mieren die Nederland leven geen ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee, maar ze kunnen je toch bijten en jouw voeding verpesten. Daarom is het belangrijk om grote mieren in kantoor tijdig te bestrijden. Hier zijn er enkele tips die je kunt gebruiken.

Hoe leven mieren?

Mieren houden van zoetigheid. Ze zijn niet alleen binnen te vinden, maar ook buiten in zand. Gelukkig kun je een mierennest snel herkennen. Mierennesten zijn meestal ondergronds. Wanneer ze voedsel zoeken, kruipen ze uit hun nest en komen in jouw bedrijf binnen. Net als bijen, hebben mieren ook een koningin. Wanneer je een mierennest gaat bestrijden moet je erop letten dat je ook hun koningin doodt, anders was alle moeite voor niets. Mieren komen binnen via ramen, deuren, leidingen, funderingen en nog veel meer. Het is daarom goed om preventieve maatregelen te treffen. Want als je eenmaal een zoette plek hebt gemaakt voor die mieren, zullen ze blijven komen.

Tips om mieren te bestrijden en te voorkomen

1. Zorg ervoor dat iedereen zijn voedsel in luchtdichte containers bewaart.

Wanneer je iets hebt aan het werk dat zoet is en je weet dat je niet alles gaat eten, probeer die dan met je collega’s te delen of bewaar het meteen in een bak die goed dicht gaat. Veel werknemers vinden het normaal om koek en andere lekkernijen in de lades van hun bureau op te bergen. Dat is helemaal niet verstandig. Het trekt mieren naar de werkplek aan. En als je niet oplet wordt je vroeg in de ochtend gebeten door mieren die onder jouw bureau schuilen. Veel mensen laten niet alleen snoep achter op hun bureau, maar ook open flessen frisdrank. Denk niet dat de fles goed dicht is en dat er geen mieren aan kunnen komen. Je zult ’s morgens verrast zijn, wanneer je mieren over jouw hele bureau ziet.

2. Ruim de kruimels op

Als het een beetje rommelig wordt tijdens het eten, moet je het opruimen als je klaar bent. Kruimels lijken misschien klein, maar ze zijn voldoende om de mieren te laten weten dat er een grotere voedselbron op hen wacht. Houd dit in gedachten wanneer je die reep uit je bureau haalt voor een snack van 14.00 uur – mieren weten het verschil niet tussen de kantine en de kantoorruimte, als ze kruimels vinden die ze binnenvallen. Laat de schoonmaakster ook elke dag de tonnen ophalen en keukenafval tegen het einde van de werkdag buiten zetten. Keukenafval hoort niet binnen te blijven.

Mieren in kantoor

3. Veeg oppervlakken af

Alleen omdat er geen kruimels zijn, betekent dit niet dat er geen voedselresten zijn. Doe je best om alle oppervlakken schoon te vegen. Als de mieren kleine kruimels kunnen ruiken, kun je maar beter geloven dat ze de zoete frisdrank ruiken die je op het aanrecht hebt gemorst. Let erop, en als het nodig is vertel deze tips ook aan je collega’s. Hierdoor kunnen jullie samen werken aan verbetering.

4. Zoek een ongediertebestrijdingsbedrijf en werk ermee

Wanneer je echt niet meer kan, vraag hulp aan de Bestrijdingsservice. Kantoorgebouwen zijn complex en het ongedierteprobleem kan op veel verschillende plaatsen voorkomen. Als je jouw gebouw deelt met andere bedrijven, is jouw kantoor mogelijk niet de oorzaak van het probleem. Dit is waar een professional voor ongediertebestrijding binnenkomt – ze kunnen het probleem opsporen en gesprekken met de kantoren om je heen vergemakkelijken. Ze kunnen ook helpen bij het opleiden van jouw collega’s en het verzamelen van informatie over de plaag op verschillende afdelingen. Je wilt ervoor zorgen dat je jouw collega’s laat weten dat het prima is om met jouw technicus over het mierenprobleem of een ander ongedierteprobleem te praten. Als jouw collega’s de technicus op de hoogte houden, kan het probleem veel sneller beheerst worden.

Over het algemeen kan een mierenprobleem op kantoor een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie en hulpmiddelen kan het snel worden opgelost. We moedigen je aan om open gesprekken met jouw collega’s, werkgevers en werknemers te voeren om eventuele problemen te identificeren en om eventuele zorgen te documenteren zodat je, wanneer je contact opneemt met een technicus voor ongediertebestrijding, voldoende informatie voor hen hebt om meteen aan de slag te gaan.

Related posts

De 5 beste apps op de werkvloer

Danny

Tips om je team goed te laten samenwerken

Mathijs

Kun je leren voor het ondernemerschap?

Danny Bijl

Leave a Comment