Image default
Ondernemen Personeel

Leer jezelf beter kennen met deze online tests

Zelfkennis is essentieel als ondernemer en werknemer. Op deze manier kan je bekijken en beoordelen waar er kansen liggen om te groeien. Ook ontdek je waar valkuilen, allergieën en mogelijkheden liggen om je te ontwikkelen. Je kunt zelfs onderzoeken welke werkplek het beste bij je past en in welk team je het beste kunt functioneren. Door het doen van (online) tests kan je dus waardevolle kennis over jezelf vergaderen, zodat je kunt ontwikkelen in de richting die jij voor ogen hebt. Op deze manier kan je jouw toegevoegde waarde vergroten én groeien als persoon. Er zijn uiteenlopende online tests te vinden en te realiseren. Leer jezelf nog vandaag beter kennen!

Gratis tests en complexe tests waarvoor je moet betalen

Er zijn verschillende online tests te vinden die bijdragen aan jouw ontwikkeling. Sommige tests zijn gratis, voor de ander wordt een passende vergoeding gevraagd. Dat staat uitgebreid beschreven wanneer je zoekt naar de test die voor jou interessant kan zijn. De ene test is erg uitgebreid en de ander is een stuk compacter. Het is maar net op welk gebied je jezelf beter wilt leren kennen. De ene test is toegankelijker dan de ander, voor sommige vraagstukken moet je uitgebreid zitten en echt de tijd nemen. Andere tests zijn minder complex en kunnen toch verhelderend werken. Lees je in welke antwoorden je nodig hebt om verder te komen dan waar je nu staat.

Tests op het gebied van loopbaanontwikkeling

Online kan je veel verschillende tests doen op het gebied van loopbaanontwikkeling. De vraagstukken zijn professioneel en je ontvangt een uitgebreid antwoord. Daardoor kan je weer stappen verder zetten die je nodig hebt om qua loopbaanontwikkeling een stijgende lijn te tonen als werknemer. Ook wanneer je ondernemer bent is het belangrijk om te investeren in jezelf. Het is het interessant om regelmatig jezelf uit te dagen en nieuwe kanten van jezelf te ontdekken door middel van professionele tests. Je hebt tests als loopbaanscans, kerntyperingstests, maar ook beroepskeuzetests en competentietests. Het is erg leerzaam om eens te ontdekken waar je staat en welke wegen je moet bewandelen om te komen waar je graag naartoe zou willen werken. Deze tests op het gebied van loopbaanontwikkeling kunnen je hierin ondersteunen. Wat je met de antwoorden doet, is uiteraard geheel aan jou. Zet deze kennis op een slimme manier in om verder te komen!

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Ook voor jezelf is het fijn om bepaalde vraagstukken en onderzoekjes te doen, zodat je jezelf beter leert kennen en persoonlijke ontwikkeling door kunt maken. Er zijn verschillende uitgebreide en professionele tests te vinden. Zowel online als offline kan je uiteenlopende analyses ontvangen naar aanleiding van jouw antwoorden. Zo ken je misschien wel de Big Five persoonlijkheidstest? Deze gaat over jouw persoonlijke score op de vijf dimensies; extraversie, inschikkelijkheid, zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en openheid voor ervaringen en ideeën. Ook de Jung persoonlijkheidstest is erg populair, met deze vragenlijst kun je meer inzicht krijgen in wie je bent, wat jouw voorkeuren zijn en wat er het beste bij je past als het gaat om werk of opleiding. Deze onderzoeken en vraagstukken kan je online bekijken, maar uiteraard ook offline verrichten. Bijvoorbeeld door tests uit boeken te halen of met een adviseur in gesprek te gaan. Deze persoon kan je scherpe vragen stellen om met jou tot bepaalde ontdekkingen te komen. Ook een coach kan je ondersteunen in deze zoektocht, net als een collega van HR of een dierbare die met je mee zou willen denken op de gebieden die jij voor ogen hebt.

 

Related posts

4 tips om als bedrijf om te gaan met verbouwingen

Danny

De mooiste specialisaties voor zelfstandige coaches

Danny

De waarde van een business coach

Danny

Leave a Comment