Image default
Tips

Maak het kantoor klaar voor de zomer

Afgelopen jaar hadden we te maken met een extreem warme en droge zomer. Verkoeling was vaak ver te zoeken en zit je in die omstandigheden lang op kantoor, dan is het lastig om de hele dag fris en geconcentreerd te blijven. Wat de zomermaanden dit jaar doen, is lastig te voorspellen. Wel maak je je kantoor alvast summer-proof met een aantal tips.

Kies voor goede ventilatie

Lopen op je werkplek temperaturen snel op tot tropische waardes? zorg dan voor goede ventilatie. In de heetste periodes doe je dat door al op een vroeg tijdstip deuren en ramen tegenover elkaar open te zetten zodat de boel door kan waaien. Investeer in goede ventilatoren voor de verkoeling van de lucht. Heb je niet veel ruimte, dan is bijvoorbeeld een smalle torenventilator een uitkomst. Je kunt het ook meteen goed aanpakken door een airco te kopen, die verlaagt ook meteen de luchtvochtigheid. Het voelt al snel minder klam aan en dat is ook nog veel beter voor je computerapparatuur.

Gebruik horren

In de zomer heb je ook veel last van hinderlijke insecten, zoals vliegen en muggen. En halverwege juli en augustus zijn er ook weer veel voedselzoekende wespen actief; open ramen en zoete drankjes werken dan als een magneet – niet doen dus. Als het mogelijk is, kijk dan of je hordoeken voor de ramen kunt laten installeren. Vormen wespen een ware plaag, dan is er misschien een wespennest in de buurt. In dat geval is het verstandig om de wespenbestrijding serieus aan te pakken en er een deskundige bij te halen.

Monteer goede zonwering

Voldoende daglicht is onmisbaar voor je werkplek en de meeste kantoorpanden hebben daarom grote ramen. Niet vreemd dat op het zuiden gerichte puien dan al snel als een bakoven aanvoelen. Een goede zonwering maakt het aardig wat graden koeler en tempert het felle licht. Een klassiek uitvalscherm is het effectiefst, maar je hebt ook zon- en UV werende screens die vlak tegen de buitenkant van het raam worden gemonteerd. Deze gaan ook zonlicht van opzij tegen en klapperen niet hinderlijk als het waait.

Meer koelte door planten

Een milieuvriendelijke oplossing; haal de natuur in huis. Groene planten hebben een verkoelende werking en zorgen bovendien voor een zomerse sfeer. Ze zuiveren de lucht, verminderen de CO2 en maken ook de lucht een stuk minder droog. Heb je een buitenruimte, terras of patio bij je kantoor, zet daar dan grote planten of het liefst een kleine boom. Dat zorgt voor de nodige schaduw je hebt meteen een fijne, koele plek om je pauzes door te brengen.

Er is kans dat hittegolven meer regel worden dan uitzondering. Anticipeer je daar tijdig op met je kantoorinrichting, dan houd je het werkklimaat ook bij extreme temperaturen prettig voor jezelf, collega’s en klanten.

Related posts

4 goede redenen om een opslagcontainer te kopen voor je bedrijf

Danny Bijl

4 onmisbare iPhone apps voor een ondernemer

Danny

Slim boekhouden voor ZZP’ers

Danny Bijl

Leave a Comment