Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Maak je kantoor comfortabeler met een fauteuil!

Je kantoor is je werkplek, waar je bezig bent met serieuze zaken. Daar wil je dan ook niet al te veel afgeleid worden door luxes die je productiviteit niet ten goede komen. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor comfort. Dan hebben we het niet over goede bureaustoel, die uiteraard zeker van belang is, want we gaan er eigenlijk van uit dat dat dit een basisvoorziening is. Heb je ruimte voor een zithoek in je kantoor, gun jezelf dan een fijne fauteuil. Wij vertellen je waarom.

Een comfortabele stoel voor de afwisseling

Niet al het werk dat je doet moet per se aan je bureau gebeuren, en dat is maar goed ook. Als je de hele dag over je bureau gebogen zit, is dit desastreus voor je rug, nek en schouders. Moet je schrijven of typen, dan zit er weinig anders op dan achter je bureau plaats te nemen. Maar moet je bijvoorbeeld een flink stuk tekst doorlezen, dan is het veel prettiger om dit voor de afwisseling in een fijne fauteuil te doen. Dan zit je comfortabel, terwijl je gewoon in staat bent om nuttige dingen voor je werk te doen.

Een uitnodigende ontvangst plek voor klanten

We zouden je zelfs twee of meer fauteuils kopen willen aanraden, als je hier de ruimte voor hebt in je kantoor. Zo creëer je namelijk een uitnodigende ontvangstplek voor klanten, collega’s of werknemers. Serieuze zaken bespreken kan op een comfortabelere en persoonlijkere manier dan met beide partijen aan een andere zijde van je bureau. De sfeer wordt er (op een functionele manier) intiemer en hartelijker door. Het is immers beter overleggen als beide partijen zich op hun gemak voelen. Bij een ontvangst op luxe fauteuils hoort overigens wel een goede kop kwaliteitskoffie.

Kantoor fauteuil

Een professionelere uitstraling voor je kantoor

Fauteuils geven ook uitstraling aan je kantoor. Eerste indrukken zijn vaak van groot belang, en dat geldt ook voor jouw klanten. Als deze jouw kantoor binnenkomen en de indruk van luxe krijgen, levert dat ook een bepaald beeld van jou en je bedrijf op. Je straalt uit dat het goed gaat met het bedrijf, waardoor je ook eerder het gevoel overbrengt dat je een betrouwbare, professionele partner bent. En dat kan de zaken natuurlijk alleen maar ten goede komen.

Niet meer buiten de deur hoeven afspreken

Een goede plek om mensen te ontvangen voor zakelijke doeleinden levert uiteindelijk ook op dat je minder kosten gaat maken. Wanneer het aan zo’n plek ontbreekt, zal je sneller voorstellen om buiten de deur af te spreken. Dat levert reiskosten op, of zelfs ook kosten voor zakenlunches. Een eenmalige investering in een aantal fauteuils levert dus niet alleen een fijne alternatieve werkplek voor jezelf, een ontvangstplek op niveau en een professionelere uitstraling voor je kantoor op, maar ook een goede reden om minder buiten de deur te hoeven afspreken.

Related posts

Wat doe je als zzp’er met je winst?

Danny Bijl

Een tankpas voor je bedrijf: wat heb je eraan en hoe werkt het?

Danny Bijl

Hoe kun je risico voor je onderneming afdekken?

Dion

Leave a Comment