Image default
Ondernemen Personeel Tips

Meer lol met teambuilding!

Een team dat goed samenwerkt, is effectiever, productiever en succesvoller – om nog maar te zwijgen van meer gelukkige werknemers en de betere samenwerking! Maar teambuilding op het werk kan lastig zijn, vooral wanneer typische teambuilding activiteiten de neiging hebben om meer irritatie en verveling dan plezier op te wekken. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil.

Plezier

Of je nu bent ingehuurd om een ​​aantal teambuilding initiatieven op te zetten of dat je van mening bent dat je team gewoon samen moet komen en iets leuks moet doen, teambuilding activiteiten op de werkplek zijn nooit een slecht idee. Er zijn zelfs tal van opties beschikbaar voor online teambuilding activiteiten als het hele team weer thuis moet werken. Volwassenen kunnen dus zeker ook plezier hebben!

Met dit lijstje voorkom je dat je de Michael Scott van het kantoor wordt, die teambuilding uitjes organiseert met hotdog-eetwedstrijden en lopen over hete kolen. Corporate zou daar namelijk nooit akkoord mee gaan.

Escape Room met een zombie

Escape Room met een zombie

Wat heb je hier nodig? Een touw, een sleutel in en een handjevol clues voor de deelnemers. Pas de moeilijkheid aan aan je team, maak het bijvoorbeeld wat makkelijker als je team vol zit met Kevin Malone’s.

Verzamel het team in een vergaderruimte of een andere lege ruimte en doe de deur op slot. Gooi de sleutel nog niet weg. Een teamlid speelt de zombie, met dooie ogen, uitgestrekte armen en zombie geluiden.

De zombie wordt vastgebonden aan een touw in de hoek van de kamer, met 1 een halve meter beweegruimte. Zodra de teamoefening begint, wordt elke vijf minuten het touw dat de hongerige zombie tegenhoudt, een halve meter langer gemaakt. Al snel zal de zombie de andere teamleden kunnen bereiken.

Om te ontsnappen moet het team een reeks puzzels of clues oplossen om de verborgen sleutel te vinden, zodat de deur geopend kan worden voordat de zombie iedereen heeft opgegeten. Je zou de sleutel bijvoorbeeld kunnen verstoppen in linnen zakjes in de buurt van de zombie om het moeilijker te maken.

Ei vallen

Wat heb je hier nodig? een doosje eieren, wat materialen zoals oude kranten, rietjes, tape, ballonnen, elastiek, linnen zakjes en alles waarmee je kunt knutselen.

Verdeel de groep in teams en geef elk van hen 20-30 minuten om een constructie te bouwen die een ei beschermt tegen een val van de tweede verdieping. Als je eindigt met een gelijkspel, verhoog dan geleidelijk de hoogte van de val totdat je een winnaar overhoudt.

Related posts

Fitheid stimuleren bij werknemers: 7 manieren om dat aan te pakken

Dion

Basisvaardigheden voor de computer: 3 handige tips

Danny

Tips voor jouw kantoorinrichting

Danny

Leave a Comment