Image default
Branches Commercieel Marketing Retail Tips

Meer sfeer in je restaurant? 8 tips!

Je restaurant is van alle gemakken voorzien. Een luxe bar straalt als zijnde een altaar in het middelpunt. Bijpassende tafels met stoelen staan eromheen. Toch mist er nog iets: sfeer. Hoe kan dat? Ook al zijn het vooral de functionele meubels die in het oog springen, sfeervolle details zijn minstens zo belangrijk. Je mist het immers alleen als het er niet is. Maar met de volgende tips zal jij in ieder geval niets meer vergeten!

  1. Mooie vloerkleden

Een goed vloerkleed doet in een handomdraai veel voor de aanblik van je restaurant. De ruimte wordt er direct huiselijk en uitnodigend door. Leg een vloerkleed bijvoorbeeld bij de entree voor een warm welkom, of accentueer een bepaald zithoekje door het op te leuken met een hoogpolig tapijt.

  1. Etiquette

Dit punt vereist een goede training van je personeel. Want ieder lid van je personeel, van souschef tot aan serveerder, draagt bij aan de uitstraling van je restaurant. Ongeacht het restaurant dat je hebt, is het het sowieso waard om je werknemers op de hoogte te brengen van de geldende etiquette.

  1. De juiste muziek

Eén van de dingen die het verschil tussen een goed restaurant en een snackbar verklaard? De muziek! Waar in een tl-verlichte snackbar veelal een sportcommentator door de ruimte schalt, wordt een restaurant gemaakt door de muziek. Heb je een Italiaans restaurant? Ga dan voor een Italiaanse klassiekers. Serveer je tapas? Dan zal ritmische merengue niet misstaan.

  1. Warme gordijnen

Gordijnen hebben een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van je interieur. En met design gordijnen creëer je de stijl die precies bij jouw restaurant past. Kies voor gordijnen gemaakt van zware, rijke stoffen om die warme look te krijgen. Heb je een bistro en pak je het dus liever wat luchtiger aan? Dan doen dunne, lichtgekleurde gordijnen het goed!

  1. Rustgevende geuren

Genieten doe je met al je zintuigen. En dus ook je neus. Een fijne geur, vooral bij binnenkomst, doet wonderen. Natuurlijke, maar zachte geuren zoals jasmijn, sandelhout of patchoeli zijn altijd goed.

  1. Lichtkeuze

Licht is een belangrijk onderdeel als het om sfeer gaat. Door bepaalde hoekjes te accentueren of door de eters op de juiste manier te belichten, breng je de gasten direct in de juiste stemming. Overigens leent licht zich er ook perfect voor om te spelen met de delen van de dag: overdag gebruik je meer licht, in de avond ga je voor gedimd.

Verlichting sfeer restaurant
Bron afbeelding
  1. Schone uitstraling

Ook al is het eten lekker, het personeel behulpzaam en de muziek goed, een restaurant zal nooit kwalitatief worden als het vies is. Maak er een gewoonte van om zowel het zichtbare deel als de keuken schoon en hygiënisch te houden. Denk ook vooral aan de toiletten. Die zijn immers de graadmeter voor de rest van het restaurant!

  1. Tapijten met unieke print

De beste manier waarop je je restaurant een warme én unieke stijl mee te geven, is middels een tapijt met persoonlijke print. Hierbij kan een foto of een ander patroon worden uitgekozen, waarna het projecttapijt voor je op maat wordt gemaakt door Prints van Oranje. Voor een te drukke ondergrond hoef je overigens niet bang te zijn, want de tapijten zijn in eindeloos veel prints te bestellen. Zo krijg je er sowieso een die bij jou past!

Projecttapijt

Wil jij een eigen restaurant beginnen? Lees dan dit artikel met 12 stappen om je eigen restaurant te beginnen.

Related posts

3 Redenen waarom relatiegeschenken belangrijk zijn

Danny Bijl

Cialdini 3.0

Mariska Elsendoorn-Coort

4 tips om slimmer om te gaan met de groene energie in jouw bedrijf

Danny

Leave a Comment