Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Meer thuiswerkende dan ooit tevoren, IT verhuur gaat door het dak

Nu er tijdens de Coronacrisis tot wel 40% van de werkende Nederlanders thuiswerkt, stijgt het verhuur van IT, zoals laptops en computers. Thuis wordt er vandaag de dag namelijk veel gewerkt en geleerd, maar daar zijn werknemers niet allemaal op voorbereid. “De vraag is groter dan wat we kunnen aanbieden. Een van de resellers vroeg vorige week om 22.000 laptops en een ander om drieduizend telefoons. Bij refurbished kunnen we er tweeduizend per dag aan als we alles aanzetten.”, vertelt de directeur van Flex IT Leon Timmermans. 

Waar de mensen in de vitale beroepen hun handen uit de mouwen steken en er alles aan doen om het onder controle te krijgen, werken veel mensen in Europa thuis. “Heel Europa huurt massaal laptops en computers om thuis te werken en studeren.” Veel van deze werkgevers beschikken namelijk niet over de geschikte apparatuur of programma’s om thuis te werken. Het aantal werkgevers dat een laptop of computer voor zijn werkgevers huurt is een stuk hoger. 

Over Flex IT 

Flex IT verhuurt computers, telefoon en IT-apparatuur. Deze worden in bulk gekocht, zodat ze tegen een scherpe prijs verhuurt kunnen worden. Normaal opereert Flex IT veelal in de evenementenindustrie, maar nu veel mensen thuiswerken leveren ze vooral aan grote bedrijven met veel thuiswerkers. “De volumes waarin we computers verhuren hoger dan normaal. De vraag naar apparatuur voor thuiswerken is buitenzinnig”.

Flex IT is mogelijk de grootste voorraadhoudende onderneming met IT-apparatuur. Ze doen zaken in computers huren, laptops huren en Macbooks huren

Thuiswerk tips 

Thuiswerk tips

Het hebben van de juiste IT-apparatuur zorgt ervoor dat het thuiswerken een stuk gemakkelijker gaat. Maar niet alleen het apparatuur kan de werksfeer van de werknemers bevorderen, hieronder lees je nog drie tips voor thuiswerkers. 

1. Zorg voor duidelijke verwachtingen.

Het is fijn om als werknemer precies te weten wat er van je verwacht wordt. Daarom is het goed om duidelijke verwachtingen te schetsen. Dit biedt duidelijkheid. Ook is het goed om alle apparatuur en middelen te bieden. Naast een laptop is dit ook een teampagina, communicatiemiddelen en richtlijnen. 

2. Thuiswerken is gewoon werken

Thuis zijn de verleidingen groot en de overgang tussen privé en werk een stuk kleiner. Dit zorgt er vaak voor dat werknemers het lastig vinden om grenzen te stellen. Het is dan ook goed om gewoon te handelen zoals je op kantoor ook zou doen. Kleed je aan en houd je aan je normale werkschema. 

3. Maak de progressie zichtbaar

Door je resultaten en doelen te zien, blijf je meer actief. Vooral wanneer je samenwerkt vanaf verschillende locaties en de progressie van je team ziet. Het is dan ook belangrijk om tijdens online vergaderingen je voortgang zichtbaar te maken. 

Related posts

Tips om producten sneller te leveren

Danny Bijl

Van klanten naar fans: de voordelen op een rij

Dagmar

Het opstellen van een duurzaam printbeleid; 6 tips

Danny

Leave a Comment