Image default
Ondernemen Personeel

Mensen met een beperking aannemen, enkele tips

Hoewel veel mensen er het liefst zo min mogelijk bij stilstaan, is niet iedereen hetzelfde. Niemand is superman, dus beperkingen hebben we allemaal. Maar er zijn ook veel mensen met wat meer of grotere beperkingen. Beperkingen die hen in veel gevallen in de weg staan om te leven zoals de meeste mensen doen. Helaas resulteert dit nogal eens dat deze mensen minder goed meekomen op de arbeidsmarkt. Net als het aannemen van oudere werknemers, kunnen we met elkaar ook mensen met een beperking aannemen. Met dit artikel willen we dit onder de aandacht brengen.

Mensen met een lichamelijke beperking

Mensen met een beperking kunnen lichamelijk minder bedeeld zijn. We gaan in dit artikel niet uitgebreid in op allerlei ziektebeelden en handicaps. Maar een grote groep van mensen met een lichamelijke beperking is prima in staat om wat voor de maatschappij te betekenen. Ben je ondernemer en ben je druk met je werk? Sta er dan eens bij stil of je wellicht werk hebt voor je medemens. Al is iemands lichaam minder mobiel betekent dat nog niet dat hij geen werk kan doen waarbij je je hoofd nodig hebt. Werk zoals typewerk, grafisch ontwerpen, bellen, e-mailen komt veel voor. Dat kunnen veel mensen met een lichamelijke beperking ook. Maar ook het organiseren van werkzaamheden, in- en verkoop en nog veel meer.

Mensen met een geestelijke beperking

Er zijn ook mensen die lichamelijk niet veel anders zijn dan gezonde mensen. Maar zij zijn geestelijk minder beperkt. Ook dit kan vanwege de meest uiteenlopende oorzaken zijn. En het komt voor in allerlei vormen. Toch kunnen zij een bijdrage leveren aan de maatschappij. Ben je op zoek naar personeel, sla deze groep mensen dan niet over. Er zijn allerlei taken die niet moeilijk zijn om uit te voeren. Werk zoals inpakken, schoonmaken, etc. is meestal goed te doen. Mits er goede begeleiding is.

Mensen met een beperking aannemen

Als werkgever kun je mensen met een beperking aannemen. Wees niet te kritisch maar besef ook wat je voor diegene betekent als je hem/haar werk geeft. Daarnaast heeft de overheid allerlei programma’s waarbij subsidies beschikbaar zijn gesteld. Als jij een gehandicapt persoon aanneemt kun je dus subsidie krijgen. Belangrijkste is dat je daar niet te zakelijk in staat. Iemand die zijn beperkingen heeft, is geen goedkope arbeidskracht.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De term Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is wellicht niet meer van de laatste jaren. Maar als er een manier is om te laten zien dat je verantwoord onderneemt, is het mensen met een beperking aannemen. Dit is misschien wel de essentie van maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Er heerst bijvoorbeeld nog altijd een tekort aan technisch personeel. Al is iemand beperkt, wellicht is hij/zij de oplossing voor dit tekort.

Mensen met een beperking aannemen heeft meerdere uitwerkingen. Je maakt iemand heel blij, je bent zelf verantwoord bezig. En op deze manier is je tekort aan personeel misschien ook wel opgelost.

Related posts

Hoe ga je om met hoge werkdruk?

Danny Bijl

Wat kan een gerechtsdeurwaarder voor jou doen?

Dion

5 tips om als ZZP`er een netwerk te onderhouden

Mathijs

Leave a Comment