Image default
Commercieel Eigen bedrijf Financieel Ondernemen Tips

Met een zakelijke lening de coronacrisis overleven

Het afgelopen jaar zijn veel ondernemers voor grote uitdagingen gesteld. De maatregelen om COVID-19 onder controle te krijgen en te houden hebben bijvoorbeeld gezorgd voor een (gedeeltelijke) sluiting van winkels en horeca. Veel ondernemingen hebben daarnaast hun bedrijfsvoering uitvoerig moeten aanpassen om veilig hun producten of diensten te kunnen leveren aan klanten. Hoewel de overheid meet behulp van diverse steunpakketten en andere financiële regelingen ondernemers en andere bedrijven probeert te helpen, wordt het toch steeds meer een ding van ‘overleven’.

Steunpakketten bieden onvoldoende hulp

Over het algemeen kunnen ondernemingen wel tegen een stootje, en zijn ondernemers mensen die niet bij de eerste de beste tegenslag opgeven. De coronacrisis is echter wel een van een hele aparte orde. Veel ondernemers hebben moeite het hoofd boven water te houden, zeker nu in december een tweede lockdown is ingesteld. De overheid biedt op diverse manieren hulp, bijvoorbeeld door middel van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo), NOW en TVL. Hoewel de overheid probeert de kans op faillissementen zo klein mogelijk te maken, zijn de subsidies (als je er al voor in aanmerking komt) voor veel ondernemers te laag om privé en zakelijk mee uit te komen.

Steeds meer ondernemers aangewezen op zakelijke leningen

Steeds meer ondernemers aangewezen op zakelijke leningen

Ben jij als ondernemer om te overleven ook aangewezen op een bedrijfslening of zakelijk krediet? Op zakelijkelening.nl kun je gemakkelijk diverse aanbieders van een zakelijke lening vergelijken. Hier lees je ook meer over onder andere de eisen die gesteld worden bij het aanvragen van een lening. Hoewel nu tijdens de coronacrisis veel startende ondernemers waarschijnlijk wachten, kunnen zij hier ook veel nuttige informatie over een ZZP lening vinden en aanbieders ervan vergelijken.

Een poll van de Stichting MKB Financiering die gehouden is ten tijde van de tweede lockdown, heeft uitgewezen dat ruim een kwart van de ondernemers acute liquiditeitsproblemen heeft. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer ondernemers aangewezen zijn op een zakelijke lening om de coronacrisis te overleven. Reeds maanden geleden bleek dat er al voor miljoenen aan zakelijke leningen zijn verstrekt tijdens de coronacrisis.

Hiermee moet je rekening houden bij een kredietaanvraag

Zakelijke leningen worden niet zomaar verstrekt, de geldverstrekker wil immers een zo klein mogelijk risico lopen op verlies. Wil je zakelijk geld lenen, of dat nu als starter, ZZP’er of MKB-ondernemer is, dan zul je met een goed bedrijfsplan met een beschrijving met de kansen en risico’s aan moeten komen. Verder wordt er onder andere gekeken naar hoe innovatief je als ondernemer bent, of je al ervaring hebt in de branche en wat de sterke kanten van je onderneming zijn.

Related posts

Verstandig investeren en handelen in whiskey

Dion

Re-integreren van oudere medewerkers

Mathijs

5 marketing- en communicatietips voor 2022

Dion

Leave a Comment