Image default
Carrière Commercieel Lifestyle

Wat je moet opgeven om succesvol te zijn

Waarom zou je iets moeten opgeven om succesvol te zijn? Simpel, anders is de kans erg klein dat je succesvol wordt. Je kunt namelijk niet met alles handelen wat je onderweg tegenkomt. Daarnaast zullen er altijd zaken zijn die elkaar tegenwerken. Dat moet je een keuze maken. We noemen 7 zaken die je beter kan opgeven om succesvol te zijn.

1. Niet weten wat je wilt

Stel een doel. Zowel zakelijk als privé. Als je weet wat je over een aantal jaren bereikt wilt hebben, dan weet je ook wat je moet beslissen. Iedere dag moet je namelijk beslissingen nemen. Als je weet waarvoor je het allemaal doet, weet je ook het antwoord op het actuele vraagstuk.

2. Korte termijn denken

Als je steeds bezig bent om je doel van de week te halen, kijk je dan nog wel vooruit? Nog een groot nadeel is dat je veel gevoel toelaat. Als je je onderneming wil laten groeien in één maand geeft dat meer stress dan dat het wat oplevert.

3. Excuses maken

Een groot deel van de keren dat je je excuus maakt is dat omdat het een gewoonte is. Is het dan wel nodig om daar tijd in te stoppen? Daarnaast zijn excuses zoeken voor je eigen gedrag een tijdverspilling. Jij bent verantwoordelijk voor wat je doet dus draag dan de gevolgen. Zijn ze negatief, los ze dan op. In plaats van je verontschuldigen tegenover jezelf.

4. Sociale media volgen

Een groot deel van hersencapaciteit wordt gebruikt voor opslag en verwerken van informatie. Sociale media biedt enorm veel informatie die vrijwel niet relevant is voor jouw doel. Dit moet je opgeven om succesvol te zijn. Je kunt je capaciteit beter gebruiken door bezig te zijn met wat nodig is voor jou succes. En om balans te bewaren, bezig zijn met niets als je niet aan je doel werkt.

5. Perfectionisme

Altijd iets perfect op willen leveren kost ongelooflijk veel tijd en energie. Als je iets afrondt omdat het zijn doel dient ben je wellicht ver genoeg. Je mist namelijk veel kansen als je nog bezig bent om iets, wat eigenlijk al klaar is, nog energie geeft.

6. Zaken die niet bijdragen aan je doel

Geef alle dingen op die niet bijdragen aan jouw doel. Als jij je onderneming over de grens wilt laten groeien is het onnodig om op iedere regionale beurs in Nederland te gaan staan promoten. Het is dus van groot belang dat je weet wat je doel is.

7. Ongezond leven

Een andere factor is gezond zijn. Je lichaam en geest zijn tot meer in staat als je gezond bent. Daarnaast zorgt gezond leven ervoor dat je bewust met je lichaam bezig moet zijn. Fysieke inspanning is één van de beste methoden om je geest op te ruimen.

Opgeven om succesvol te zijn

Als je genoemde zaken liever niet opgeeft dan is dat ook een keuze. Er zijn veel zaken die je kunt opgeven om succesvol te zijn. Maar uiteraard zijn er ook successen die je moet laten varen om gelukkiger te zijn.

Dit artikel geeft geen formule om succesvol te worden. Het geeft ook geen advies om alles op te geven wat je lief en dierbaar is. Het gaat erom dat je bewust wordt van je remmingen en hoe je deze kunt voorkomen. Wees je bewust van je doel en ga daar dan voor.

Related posts

Sportief en elektrisch rijden. Gaat dat samen?

Danny

Vijf tips voor het werven van de beste mensen

Danny

De optimale voorbereiding op een Leeuwendaal assessment

Danny Bijl

Leave a Comment