Image default
Finance Financieel Geld Tips

Met je motor naar het werk: 5x tips

Met de motor naar het werk. Voor velen is het een droom die uitkomt. Maar wat komt er nu allemaal kijken bij die motorritten naar de zaak en welke mogelijkheden zijn er allemaal? Advies, tips en meer vind je hier.

1. Geldigheid rijbewijs

Als allereerste is het natuurlijk van groot belang dat je een geldig motorrijbewijs hebt. Duik dus vast in dat theorieboek motor en zorg ervoor dat je zo snel mogelijk van die motorritjes kunt gaan genieten. Al een rijbewijs op zak? Houdt er dan ook rekening mee dat met een verhuizing naar het buitenland of het verlopen van je rijbewijs al die theorie-examens en praktijklessen weer opnieuw gedaan moeten worden. Heb je geen theorieboek meer liggen? Bestel er dan gemakkelijk een online op Alletheorieboeken.nl.

2. Zakelijk gebruik

Net als bij een auto, kun je ook een motor van de zaak aanschaffen. Eigenlijk zitten er niet zo gek veel verschillen in de procedure en de regels die hier bij gelden. Net als bij de auto zijn ook de kosten van de motor van de zaak aftrekbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan motorrijtuigenbelasting, verzekeringspremies en benzinekosten. Je moet wel duidelijk aan kunnen tonen dat de motor minimaal voor 10% zakelijk gebruikt. Je kan dit gemakkelijk aantonen door het bijhouden van een rittenregistratie.

3. Rittenregistratie

Met een sluitende rittenregistratie houd je het aantal zakelijke en privé kilometers per jaar bij. Je kan dit handmatig doen maar er zijn ook vele automatische RRS beschikbaar die bijvoorbeeld op basis van GPS automatisch de ritten registreren. Het bijhouden van een goede rittenregistratie is van groot belang; alleen met een duidelijke administratie kun je van de belastingvoordelen genieten.

4. Privé bijtelling

Gebruik je de motor ook privé? Dan krijg je te maken met de privé bijtelling. Waar je bij de auto een 500 kilometer marge hebt, is dit bij de motor niet het geval. Deze bijtelling wordt namelijk gebaseerd op de werkelijke kilometers die privé gereden worden. De privé bijtelling wordt bepaald aan de hand van het aantal privé kilometers ten op zicht van de totaal kilometers en de kosten van de motor.

5. Motor of auto?

Maar wat is nu beter? Een auto of een motor van de zaak? Eigenlijk zit er niet zo gek veel verschil in. De basisprincipes zijn over het algemeen hetzelfde. Maar, zoals hiervoor al vermeld zit er bij de motor geen limiet op het aantal gereden privé kilometers. Ben je dus een actief motorrijder? Dan kun je hier je voordeel mee doen!

Related posts

Adverteren: groot, klein of een beetje van allebei?

Danny Bijl

4 onmisbare iPhone apps voor een ondernemer

Danny

De 5 beste apps op de werkvloer

Danny

Leave a Comment