Image default
Tips

Nóg 7 handige apps voor ondernemers

De techniek staat voor niets tegenwoordig. Op onze smartphones en tablets kunnen we tegenwoordig zaken waar je vroeger allemaal aparte faciliteiten voor nodig had. Die ontwikkeling komt ook ondernemers ten goede, want er zijn veel apps die een ondernemer uitstekend kunnen ondersteunen in zijn taken. We hebben al eerder handige apps besproken, maar hier zijn nóg eens zeven apps die zeer goed van pas kunnen komen voor jou als ondernemer.

Google Analytics

Google Analytics is eigenlijk onmisbaar voor jou als ondernemer. Hiermee kun je bijhouden hoe je website scoort. Daarvoor is ook een app die zowel voor Android als iPhone beschikbaar is en die niets onder doet voor webversie van Google Analytics. De app kan je meer informatie geven over conversies op je website, waarbij je segmenten kunt instellen om je focus te vernauwen. Daarnaast kun je een heat map met betrekking tot pageviews inzien, data analyseren en vergelijken en zelf rapporten opstellen.

Hootsuite

Hootsuite is een tool waarmee je al je social media kanalen op een eenvoudig en overzichtelijke manier kunt managen. Het stelt je uitstekend in staat om een marketing strategie ten uitvoer te brengen. Je kunt berichten vooruit plannen in Hootsuite, een luxe die de afzonderlijke social media in aanzienlijk mindere mate bieden. Zo kun je een hele kalender aan gecoördineerde en voorbereide social media-uitingen inplannen. Ook maakt Hootsuite het reageren op reacties op je social media posts overzichtelijker.

Trello

Wil je stress vermijden? Zorg dan je overzicht houdt over al je taken en projecten. De app Trello faciliteert je hierin als takenplanner. Daar binnen kun je onderscheid maken in: ’to do’, ‘doing’ en ‘done’. Ook kun je takenlijsten met collega’s delen, waardoor je ook planningen voor anderen kunt maken of gezamenlijk met een uniforme planning kunt werken. Dat maakt Trello eigenlijk een onmisbare managementtool, waarmee al je werkzaamheden en projecten kunt coördineren en nooit het overzicht hoeft te verliezen.

Toggl

Zoek je een eenvoudige manier om je gewerkte uren te registreren? Dat is handig voor het factureren, maar ook handig voor je eventuele medewerkers om hun gewerkte uren te registreren. De app Toggl biedt uitkomst hierbij. Deze app is in feite te vergelijken met een stopwatch, maar dan een die de bestede tijd kan toewijzen aan een taak. De app is buitengewoon gebruiksvriendelijk, dus waarom zou je hem niet eens uitproberen?

Gekko Bonnen

Ben jij geen ster in administratie? Toch is het belangrijk om dit op orde te hebben en te houden als ondernemer, zodat je bewijs hebt voor alles dat je opgeeft aan en aftrekt bij de belasting. De app Gekko Bonnen is een tool waarmee je je bonnetjes digitaal kunt opslaan. Je scant ze simpelweg in met je telefoon en slaat ze op in de app. Dit kun je ook doen met je facturen en offertes, zodat je ook inzicht krijgt in eventuele late betalingen. De registraties bieden namelijk een real-time overzicht van je administratie. Zo raak je nooit meer je bonnetjes en dergelijke kwijt! Overigens biedt Gekko ook de handige apps Gekko Hours voor het registreren van uren en Gekko Trips voor het bijhouden van ritten.

Lastpass

Je hebt je social media accounts, je website(s), je hosting account, je mailaccounts en vast nog veel meer accounts die allemaal hun eigen inloggegevens hebben. Kun jij ze allemaal onthouden? Om te voorkomen dat je ergens niet meer in kunt, zou het fijn zijn als je inloggegevens ergens veilig kon opslaan zonder dat een ander ze kan zien. Dat kan met Lastpass, een app waarmee je in feite al je wachtwoorden in een kluis stopt. Zo vergeet je nooit meer je wachtwoorden en kun je altijd in al je accounts!

ParkMobile

Maken jij of je medewerkers zakelijke parkeerkosten, bijvoorbeeld bij het bezoeken van klanten? Dan is het fijn als dit niet voorgeschoten hoeft te worden en op een gebruiksvriendelijke manier geregistreerd wordt. Gelukkig kun je tegenwoordig een abonnement nemen op parkeerapps als ParkMobile, die ervoor zorgen dat je zonder te goochelen met parkeerautomaten altijd betaald kunt parkeren. Ze worden gekoppeld aan één kenteken, wat misbruik onmogelijk maakt. Ook kan de rekening zo direct naar het bedrijf.

Hoewel voor niets natuurlijk de zon opgaat, is het zeker de moeite waard om abonnementen te nemen op apps die je zakelijke leven ondersteunen. Ze kunnen immers je leven een stuk makkelijker maken.

Related posts

De voordelen van Microsoft Azure voor jouw bedrijf

Danny Bijl

Voordelen van een flexplek huren voor ondernemers

Dion

Hoe bescherm je jezelf tegen arbeidsongeschiktheid?

Dion

Leave a Comment