Image default
Eigen bedrijf Nieuws

Ondernemen en verzekeringen

Je droomt er al jaren over en hebt de knoop eindelijk doorgehakt: je start je eigen onderneming. Je hebt een sterk product ontwikkeld, de verkoop kan beginnen en de inkomsten zullen snel binnenkomen. Je ziet het al helemaal voor je. Maar er zijn ook andere belangrijke zaken te regelen: verzekeringen. Waarschijnlijk heb je als beginnende ondernemer weinig te besteden en staan de hoge kosten je tegen. Is het überhaupt het risico waard? Onze mening: de één wel en de ander niet.

De twee noodzakelijke verzekeringen

Onafhankelijk van je sector zijn er twee verzekeringen absoluut noodzakelijk. De eerste is de aansprakelijkheidsverzekering om je te verzekeren tegen ongevallen. De tweede is de rechtsbijstandverzekering. Ook hebben veel rechtsbijstandverzekeringen een incassoservice inbegrepen. Onderzoek wel even of er een minimum factuurbedrag aan gebonden zit en of dat bedrag niet te laag is.

De derde ‘must’

Daarnaast is er een derde verzekering die we niet mogen vergeten: de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als je door een ongeval niet meer kunt werken voorziet deze verzekering jou van inkomsten. Erg handig omdat je als zelfstandig ondernemer bijna geen recht op uitkeringen hebt. Echter is hij erg duur en besluiten veel ondernemers om hem op een later moment te sluiten. Sommigen sluiten hem niet af. Daar is zeker wat voor te zeggen. Maar als het fout gaat heb je een groot probleem.

Andere verzekeringen

Afhankelijk van je sector zijn ook andere verzekeringen belangrijk. Denk aan een schadeverzekeringen voor materiële schade door werkzaamheden, een kredietverzekering voor schadeloosheid als klanten niet betalen, een goederen- en inventarisverzekering voor schade door bijvoorbeeld brand of inbraak en natuurlijk een pensioenverzekering zodat je zeker bent van je toekomst. Een zorgverzekering is ook belangrijk en kun je bij dezelfde verzekeraar onderbrengen. Krijg je vaak nog premiekorting ook!

Een uitvaartverzekering

We snappen het. Je bent voorlopig niet van plan te overlijden. Toch is het goed stil te staan bij de mogelijkheid. Er van uitgaande dat er veel geld in je onderneming zit kan het lastig zijn om snel aan het benodigde bedrag te komen. Daarbij wil je je nabestaanden niet teveel belasten. Laat hen in alle rust rouwen en sluit op tijd een uitvaartverzekering af.

Strategisch verzekeren

Als startende zelfstandig ondernemer heb je hoge kosten en vaak nog geen inkomsten. Het kan een grote stap zijn om verzekeringen aan te gaan. Zorg in ieder geval voor een aansprakelijkheids- en een rechtsbijstandverzekering. Die kosten trouwens ook niet zoveel. Indien mogelijk is een arbeidsongeschiktheidsverzekering een goede keuze. Ook raden wij aan om je te verdiepen in uitvaartverzekeringen zodat je zaakjes ook goed op orde zijn bij onverwachte gebeurtenissen.

Related posts

De week van internationaal zakendoen

Mathijs

Tips voor het schoonmaken van je thuiskantoor

Danny

Een tankpas voor je bedrijf: wat heb je eraan en hoe werkt het?

Danny Bijl

Leave a Comment