Image default
Eigen bedrijf Personeel

Ondernemers opgelet: wat is goed werkgeverschap?

Goede werkgevers zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving voor hun werknemers. Een goede werkgever moet je respecteren door je werk te waarderen. Als je goede werkgevers kenmerken herkent en kunt identificeren, kun je solliciteren naar banen bij bedrijven die jouw arbeidsethos en toewijding aan het werk waarderen. Daarom zetten wij in dit artikel de kwaliteiten van een goede werkgever op een rijtje. Kijk hier eens naar het antwoord op de vraag wat is goed werkgeverschap?

1. Visionair

Een goede werkgever denkt aan innovatieve ideeën die het bedrijf vooruit kunnen helpen om de groei te vergroten. Zij kunnen bijeenkomsten met werknemers organiseren om toekomstige projecten voor het bedrijf te presenteren of plannen om meer klanten te winnen. Manieren om vast te stellen of een bedrijf visionaire werkgevers heeft, zijn onder meer:

  •  Onderzoeken hoe de werkgever werknemers voorbereidt op professionele ontwikkeling;
  • Op zoek naar rapporten die beschrijven hoe het bedrijf is geëvolueerd;

Het verzamelen van dergelijke informatie kan je helpen vooruitstrevende bedrijven en werkgevers te identificeren waarmee je wilt samenwerken.

2. Goede communicatieve vaardigheden

Een goede werkgever moet doeltreffend kunnen communiceren. Zij moeten hun mening en instructies op een zinvolle en respectvolle toon uiten. Effectieve communicatie kan inhouden dat werknemers worden geïnformeerd over komende veranderingen of wijzigingen in het project of de werkstromen.

Goede communicatieve vaardigheden helpen misverstanden in de toekomst voorkomen. In plaats van veronderstellingen te maken of vage verklaringen af te leggen, moeten goede werkgevers hun werknemers aanmoedigen om hun zorgen of suggesties te delen.

3. Financiële voordelen

Naast het basissalaris bieden goede werkgevers stimuleringsprogramma’s aan die werknemers belonen met voordelen zoals salarisverhogingen of bonussen als hun prestaties de verwachtingen overtreffen. Door financiële voordelen te bieden, variërend van een ziektekostenverzekering tot loonsverhogingen op basis van verdiensten, krijgen werknemers een gevoel van arbeidsvoldoening en werkzekerheid.

Financiële voordelen

4. Persoonlijke groei

Werkgevers kunnen hun werknemers opleidingen aanbieden om hun professionele capaciteiten te vergroten, alsook mogelijkheden om carrière te maken. De manieren waarop werkgevers de persoonlijke en professionele groei van hun werknemers kunnen bevorderen, zijn onder meer:

  • Feedback geven aan werknemers door privé vergaderingen met hen te organiseren;
  • Werknemers voorzien van positieve beoordelingen van hun prestaties;
  • Publicatie van de prestaties van de werknemers op de communicatiekanalen van het bedrijf;
  • Grote projecten delegeren aan werknemers.

5. Moedigt empowerment aan

Werkgevers empoweren werknemers door hen deelgenoot te maken van de strategische plannen, zoals de doelstellingen, missie, visie en feedback van het bedrijf. Dit motiveert werknemers om efficiënt, productief en betrokken te blijven.

Goede werkgevers moeten werknemers ook de kans geven om kritische beslissingen te nemen en oplossingen te vinden voor opkomende problemen. Zij kunnen ook grote projecten toewijzen die blijk geven van hun vertrouwen in de werknemers en hen motiveren om hun vaardigheden te verbeteren. Werkgevers moeten proberen de sterke punten van hun werknemers naar boven te halen.

Related posts

5 iPhone essentials voor de zelfstandig ondernemer!

Danny

Kerstpakketten in 2018: waar ga jij voor?

Mathijs

Is jouw kantoorpand al toekomstbestendig?

Danny

Leave a Comment