Image default
Personeel

Ontdek de cursus of opleiding die aansluit bij jouw persoonlijke ontwikkeling

Wil je graag groeien en ontwikkelen als ondernemer of werknemer? Wat goed dat je altijd open blijft staan om tot nieuwe inzichten en kennis te komen. Door deze houding aan te nemen en nieuwsgierig te blijven, kan je de groei doormaken die jij voor ogen hebt. Niet alleen uit cursussen en opleidingen kan je overigens lessen halen, maar ook uit dagelijkse situaties en belevenissen. Door een opleiding te kiezen die aansluit bij jouw persoonlijke ontwikkeling, kan je extra de diepte in of juist kiezen voor verbreding van jouw expertise. Hoe ontdek je welke cursus of opleiding nou echt bij je past?

Bedenk eerst het doel – Wat wil je graag leren?

Voordat je je begint te oriënteren welke cursussen en opleidingen er allemaal worden aangeboden, is het belangrijk om jezelf als uitgangspunt te nemen. Zijn er gebieden of onderwerpen waar je graag meer over zou willen leren? Waar weet je nog (voor je gevoel) weinig vanaf en waar krijg je energie van? Op welke manier denk je dat deze kennis een waardevolle toevoeging kan zijn voor het bedrijf? Welke kennis heeft de onderneming nodig om sprongen voorwaarts te maken? Door na te denken over deze vragen, kom je misschien al bij handige gebieden uit waar je met veel plezier meer over zou willen weten.

Doe de test en ontdek welke competenties en kennis je kunt ontwikkelen

Als je weet welke vaardigheden je graag zou willen ontwikkelen, kan het interessant zijn om te bekijken op welk niveau je eigenlijk zit. Dan heb je een goede graadmeter of je jezelf onder of overschat. Ook kan je dan bekijken of er cursussen en opleidingen zijn die inspelen op dit niveau, waardoor het oriëntatieproces soepeler mag verlopen. Deze tests kan je bijvoorbeeld online doen, maar je kunt ook vragen stellen aan collega’s om je te beoordelen op deze gebieden. Je stelt je op die manier misschien kwetsbaar op, maar daardoor krijg je wel een realistisch beeld en kan je echt de groei doormaken die je voor ogen hebt.

Persoonlijke ontwikkeling en groei

Groeien en ontwikkelen kan spannend zijn, want je mag stappen voorwaarts zetten die betrekking hebben op jou én het bedrijf. Het is daarnaast minstens zo belangrijk dat je plezier hebt in dit vooruitzicht die je creëert door het volgen van een cursus of opleiding. Door oprecht geïnteresseerd te zijn en zin te hebben in deze nieuwe kennis (en kansen!), neem je het veel beter in je op. Je kunt het dan makkelijker toepassen en krijgt energie van de sprongen die je mag maken. Veel plezier én succes!

Related posts

Kerstpakketten in 2018: waar ga jij voor?

Mathijs

7 voordelen van een machine ten opzichte van een werknemer

Danny Bijl

Werkomgeving optimaliseren: 7 tips

Mathijs

Leave a Comment