Image default
Personeel

Ontspannen op vakantie gaan

De laatste dagen voor de vakantie zijn vaak hectisch en intensief. Allerlei zaken en projecten moeten nog worden opgepakt en afgerond en er moeten activiteiten worden overgedragen. Je bent toe aan vakantie en telt de dagen af! Hoe fijn is het om met een ontspannen gevoel de vakantie in te luiden? Deze tips helpen je een handje om deze laatste dagen voor de vakantie een stukje aangenamer te maken en met een rustig gevoel van de vrije dagen te kunnen genieten. Veel succes én plezier!

Zet je afwezigheidsmelder een dag eerder aan

De laatste dagen zijn intensief en allerlei projecten vragen nog om met aandacht afgerond te worden voor het vertrek. Vergeet niet jouw afwezigheidsmelder aan te zetten, zodat personen die je een mail sturen daadwerkelijk een bericht krijgen. Tip: zet deze melder een dag eerder aan als die ruimte er is. Zo kan je je volledig focussen op de werkzaamheden die nog gerealiseerd moeten worden en komen er geen nieuwe verplichtingen bij. Het aftellen is nu echt begonnen!

Laat alles goed achter

Als je op vakantie gaat, ga je met een prettiger gevoel weg als je het ook netjes achterlaat. Bovendien kom je dan ook weer graag terug op jouw werkplek. Leeg je inbox, het postvakje, zorg voor een goede overdracht voor collega’s, deel inloggegevens waar dat van nodig is en voorzie hen van alle informatie zodat zij jouw vakantie niet hoeven te onderbreken met werkgerelateerde zaken. Ruim jouw werkplek op, geef de planten water en leeg de prullenbak. Zo creëer je niet alleen rust in de chaos op het bureau, maar ook in je hoofd!

Loslaten is lastig

Loslaten is geen gemakkelijke taak, maar wel nodig om volledig de vrije dagen te kunnen benutten. Laat alle zorgen achter op het werk of los de problemen voor vertrek op, zodat je niet naar oplossingen gaat zoeken tijdens jouw vrije dagen. Neem de tijd en rust om op te laden en zet jezelf op de eerste plek. Alles draait hoe dan ook door zonder jou op werk, tijdens de vakantie is er ruimte om te ontspannen. Last van piekeren of vind je het lastig om los te laten? Schrijf alle gedachten van je af. Zo maak je ook ruimte voor nieuwe ideeën, positieve hersenspinsels en de fijne herinneringen die je tijdens deze vakantie gaat maken. Klaar voor vertrek?!

Waar verlang je naar?

Als je in de laatste dagen voor de vakantie zit, dan kijk je ontzettend uit naar de periode die voor je ligt. Misschien verlang je naar rust, ruimte, lekker lezen en staren naar de zee. Of je gaat op avontuur en lekker sporten; doe waar je energie van krijgt. Terwijl je nog werkt, kijk je uit naar bepaalde aspecten van de vakantie. Als je eenmaal vakantie hebt, kan je deze soms vergeten. Simpelweg omdat je niet meer in die dagelijkse rush zit. Door de verlangens op te schrijven tijdens die hectische tijd, kan je de wensen realiseren tijdens je vakantie! Als je hier bewust van bent, kan je ermee aan de slag. Geniet ervan!

Een fijne vakantie toegewenst!

Related posts

Last minute kerstgeschenk: wat kun je nog regelen?

Dion

Hoe ga je om met werknemers met betalingsproblemen en schulden?

Dion

Portofoons: ideale communicatiemiddelen in een magazijn of in de bouw

Danny

Leave a Comment