Image default
Eigen bedrijf Logistiek Tips

Opslag voor je webshop: 5 handige tips

Je eigen webshop heeft natuurlijk een ontzettende hoeveelheid aan voorraad. En hoewel jij jouw webshop misschien vanuit je thuiskantoor beheert, is het wat lastig om al deze voorraad in huis op te slaan. De opslag voor je webshop kun je beter buiten de deur houden. Met deze handige tips heb jij de opslag zo geregeld.

Algemene opslag

Er zijn genoeg opslagplaatsen te vinden in Nederland. Je betaalt hier maandelijks huur, en huurt hiermee de opslagruimte. Je vervoert je spullen gemakkelijk van, en naar de opslag met een aanhanger (die bij sommige aanbieders zelfs gratis is), en kunt er altijd en overal bij. Deze opslagruimten worden in allerlei vormen en maten verhuurd, en de voorwaarden zijn per opslagruimte verschillend. Neem dus zeker je tijd om voldoende onderzoek te doen om zeker te weten of een specifieke aanbieder bij jouw wensen en behoeften past.

Zelf je opslag kiezen

Een algemene opslag is fijn, maar wanneer deze niet direct in jouw omgeving te vinden is kan het erg lastig zijn om je spullen op te halen. Al die ritten op en naar de opslag kunnen veel tijd in beslag nemen. Gelukkig zijn er ook aanbieders die je een opslagbox aanbieden die je zelf ergens kunt plaatsen. Je kiest je opslagruimte en kiest vervolgens de locatie waar je deze opslagruimte geplaatst wilt hebben. Of dit nu op het landgoed van je ouders is of in je achtertuin: jij kiest zelf waar je de opslagruimte wilt hebben. Niet alleen kun je op deze manier de meest gunstige locatie voor jezelf kiezen, je zorgt er ook nog eens voor dat je flink wat geld bespaard: die lastige ritjes naar de algemene opslag zijn niet langer nodig.

Zoek een 24/7 opslag

Veel webshops hebben besloten internationaal te gaan. Dit betekent natuurlijk dat jouw klanten over de hele wereld zich allemaal in een andere tijdzone bevinden. Wanneer jij om negen uur ‘s avonds een spoedorder binnenkrijgt, of een verzoek tot het ruilen van een product, is het natuurlijk wel belangrijk dat jij direct toegang hebt tot je opslagruimte.

Goed verzekeren

Sommige verhuurders bieden verzekeringen en beveiliging aan, andere verhuurders vragen je dit zelf te doen. Biedt de verhuurder geen extra verzekeringen aan, dan is het belangrijk om zelf een extra pakket aan te schaffen om problemen in de toekomst te voorkomen.

Bekijk de voorwaarden

Naast de verzekeringen vind je nog meer belangrijke informatie terug in deze voorwaarden. Lees en vergelijk de algemene voorwaarden goed, om zeker te zijn dat jouw items veilig opgeslagen staan.

Related posts

De beste tijd voor overstappen van energieleverancier

Danny

Ben ik een ondernemer?

Danny

Hoe kan een White Belt Lean Six Sigma Training helpen bij meer bedrijfssucces?

Danny Bijl

Leave a Comment