Image default
Commercieel Marketing Tips

Opvallen met direct mail? Zo doe je dat!

Direct mailing zorgt ervoor dat je, je klanten makkelijk en snel bereikt. Het is een uiterst effectieve manier van marketing, die in de praktijk veel gebruikt wordt. Denk maar eens al aan die reclame die je ziet verschijnen met daarop tal van interessante aanbiedingen. Het belangrijkste van direct mailing is dat het de aandacht trekt en mensen toehappen.

Zorg voor een kwalitatief goede inhoud bij direct mailing

Belangrijk bij direct mailing is het opvallen en daarvoor zou je een reclamebureau voor kunnen inhuren dat hierin gespecialiseerd is. Daarbij moet je wel je eigen budget in ogenschouw nemen, want wellicht past dit niet binnen het budget. Direct mailing bevat vaak een brief met brochure en antwoordformulier. Vaak is het zo dat wanneer de omslag ervan origineel en aanlokkelijk eruit ziet dat de kans groter is dat er op gehapt wordt. Echter is de inhoud net zo belangrijk, want klopt de brief niet dan gaat de geloofwaardigheid al snel achteruit. Check dus altijd een keer extra om zeker te weten dat het totale plaatje klopt.

Zorg voor een kloppend en actueel adressenbestand

Een andere belangrijk punt is het hebben van een groot en goed in elkaar zittend adressenbestand. Om een goed bestand aan te leggen is het verstandig om eerst contact op te nemen met bedrijven en zo de juiste gegevens te verzamelen. Je kan ook oude bestanden gebruiken die je kunt kopen, maar het probleem hierbij is dat vaak de gegevens niet meer kloppen en je dubbele gegevens hebt. Zorg dus altijd dat je geen dubbele adressen in je bestand hebt staan, want anders krijgt die persoon tot tweemaal toe de mailing en dat kan ongeloofwaardig overkomen.

Zorg voor een geadresseerde envelop

Het belangrijkste van de direct mailing is dat het een gevolg oplevert. Het gaat erom dat je namelijk voldoende respons krijgt. Een handige tip is ook om een voorgedrukte envelop met adres mee te sturen. Zo hoeft de klant namelijk geen moeite te doen om enveloppen en postzegels te kopen, maar kan hij of zij de brief in de envelop schuiven en terugsturen. De interesse wordt op deze manier sneller gewekt, wat ook kan via een formulier dat door middel van het internet kan worden opgestuurd. Daarnaast is bellen ook verstandig zodat je kunt controleren of het daadwerkelijk is overgekomen en kan je eventueel de klant uitnodigen voor een gesprek.

Met de juiste middelen kan je direct mailing tot een succes maken

Om je producten goed in de markt te zetten kan direct mailing uitstekend werken. Belangrijk is dat je dan je adressenbestand goed op orde hebt en altijd kwalitatief goede inhoud meestuurt. Met daarbij de juiste manier van communicatie wordt de kans groter dat je goede respons krijgt op je direct mailing.

Related posts

5 essentiële tips voor een succesvolle productlancering

Dion

Praktische tips om te voldoen aan de AVG-wet

Mathijs

De trends voor het MKB in 2015

Danny

Leave a Comment