Image default
Evenementen Marketing Tips

Opvallen op een beurs: hoe doe je dat?

Een potentieel klant ontmoeten is makkelijk geregeld op de beurs. Er komen soms wel duizenden bezoekers op af die allemaal een keer langs jouw stand zullen lopen. Maar hoe laat je jouw stand opvallen, zodat de bezoekers ook daadwerkelijk bij je stand komen kijken. Met deze tips val je geheid op, op de beurs!

Tip 1: Een goede voorbereiding is de beste locatie

Oftewel, bereid je goed voor op de beurs. Dat wil zeggen dat je ver van tevoren al aangeeft welke locatie je wil. Zeker met de grotere beurzen ligt de concurrentie op de loer. Je wil natuurlijk niet dat je stand uiteindelijk ergens achterin een hoekje staat. Als je op tijd bent kan je bij veel beurzen een voorkeurspositie aangeven, doe dit! De beste plek voor je stand is naast, voor of in ieder geval dicht bij de catering. Mensen die naar de beurs gaan zijn gefocust om iets te vinden, en bij de catering kunnen ze even relaxen en rustig om zich heen kijken. Als ze dan jouw stand zien is de kans groot dat ze na wat eten en drinken naar je toe komen.

Tip 2: Wees open en uitnodigend

Dit geldt natuurlijk voor je stand. Zorg dat mensen van meerdere kanten naar je stand toe kunnen komen. Leg wat dingetjes neer waar ze naar kunnen kijken. Ga vooral niet zitten bij je stand. Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. Sta rechtop en wees vriendelijk. Zorg dat je schoenen aantrekt waar je de hele dag op kunt staan. Dus voor de vrouwen: hakken zijn niet noodzakelijk. Natuurlijk staat het mooi en professioneel, maar platte schoenen zijn dat net zo goed.

Tip 3: Wees consistent, houd een stijl aan

Dit is misschien een rare tip, maar hij is heel nuttig. Door altijd je stand, marketing en promotiewerk in dezelfde stijl te houden, dus bijvoorbeeld allemaal dezelfde opvallende kleur, zal dit herkenning oproepen bij de bezoekers. Iets waar ze vaag iets van herinneren, zal vast wel belangrijk zijn toch? En zo lok je ze al naar je stand. Vermeld duidelijk je logo, naam en eventuele kanalen op de sociale media zodat bezoekers je ook altijd kunnen vinden.

Tip 4: Zorg voor opvallende folders

Folders zijn misschien wel een heel onderschat geheel van de gemiddelde beursganger. Mensen die naar de beurs gaan hebben niet altijd zin om eindeloze praatjes te maken. Ze pakken vaak wat folders die er interessant en nuttig uit zien voor hun doel en doen dit de hele beurs lang, om ze vervolgens thuis allemaal door te spitten. Het is dus belangrijk dat je folders er opvallend en interessant uitzien. Niet alleen omdat je wil dat de bezoekers ze mee naar huis nemen, maar ook omdat je wil dat de bezoeker de folder daadwerkelijk leest. Zorg dus voor genoeg folders, flyers en brochures. Je kunt zelfs overwegen om een goodiebag neer te zetten met uw visitekaartje en een kleine gadget die bij het bedrijf past. Op deze manier wordt het nog aantrekkelijker voor de bezoeker en zal deze jouw bedrijf beter onthouden.

Tip 5: Een interactieve stand

Een beurs is saai als het alleen maar om rondjes lopen en praatjes maken gaat. Mensen willen ook echt wat te doen hebben op de beurs. Het werkt goed om een demonstratie te houden van het nieuwste product. Mensen raken er nieuwsgierig naar en zullen deze willen zien. Wanneer je dit doet op vaste tijden (om het uur bijvoorbeeld) zullen mensen gericht naar je stand toe komen voor de demonstratie. Geef de mensen een positieve ervaring mee, dus wanneer jouw product een blender is kan je bijvoorbeeld glaasjes smoothie uitdelen.

Opvallen op een beurs hoe doe je dat

Bron afbeelding 

Related posts

Niet-betalende klanten? Deze 5 tips helpen je verder!

Danny Bijl

Eenmanszaak omzetten naar een bv – Alles wat je moet weten

Mathijs

Ga een smartphoneverslaving tegen met deze tricks

Mathijs

Leave a Comment