Image default
Branches Personeel Tips

Portofoons: ideale communicatiemiddelen in een magazijn of in de bouw

Ben jij als ondernemer actief in de bouw, of houd je je bezig met logistiek en vinden de dagelijkse werkzaamheden vooral plaats in een magazijn? Dan weet jij hoe belangrijk goede communicatie op deze werkplekken is. Niet alleen omdat jij en eventuele medewerkers er productiever door kunnen werken. Zonder goede communicatiemiddelen gaat er gemiddeld dagelijks anderhalf uur verloren door miscommunicatie. Maar betere communicatie vergroot ook de veiligheid, doordat je anderen op je aanwezigheid kunt attenderen en veiliger kunt samenwerken.

Snel en storingsvrij communiceren

Maar hoe kun je nu die goede communicatie realiseren? Vooral in de bouw wordt er vaak gebruik gemaakt van mobiele telefoons. Maar hoe lastig is het om elke keer je mobiel te moeten pakken, deze te moeten ontgrendelen en een nummer in te moeten toetsen of een contactpersoon te moeten selecteren? Magazijnen die gekoeld worden zijn bovendien vaak voorzien van extra isolatie, dat het bereik van mobiele telefoons verstoord. Portofoons zijn communicatiemiddelen die in deze situaties veel beter dienst doen. Maar wat moet je weten over portofoons als je deze als ondernemer aan wil schaffen?

Heb je een vergunning nodig voor een professionele portofoon?

Vraag jij je af wat het verschil eigenlijk is tussen een portofoon en een walkie talkie? Misschien goed om allereerst even uit te leggen dat het eigenlijk om hetzelfde product gaat, maar alleen de doelgroep anders is. De term ‘walkie talkie’ wordt vaak gebruikt voor toestellen voor recreatieve doeleinden. Portofoon is een benaming die meestal gegeven wordt aan toestellen die door professionals gebruikt worden. Het belangrijkste verschil zit hem er verder in of er een vergunning nodig is voor het gebruik. Recreatieve toestellen zijn vergunningsvrij, net als sommige professionele portofoons. Er zijn echter ook professionele portofoons waarvoor je een vergunning dient aan te vragen. Dit omdat ze een groter bereik hebben en je de beschikking hebt over een privéfrequentie.

Welke merken portofoons zijn verkrijgbaar?

De meeste merken bieden zowel recreatieve als professionele portofoons. Motorola is wereldleider op het gebied van radiocommunicatie voor recreatief en professioneel gebruik. Met een Motorola portofoon ben je verzekerd van een groot vermogen en goede geluidskwaliteit. Merken zoals Midland, Kenwood en Hytera leveren echter ook producten van goede kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen.

Verschillen tussen analoge en digitale portofoons

Een ander verschil bestaat uit de manier van verzending van de data. Dit kan zowel analoog als digitaal. De meeste merken hebben zowel analoge als digitale modellen in het assortiment. Analoge portofoons worden voornamelijk door particulieren gebruikt. Digitale portofoons hebben een groter bereik en minder last van storende ruisgeluiden. Met het voordeel dat deze over meer functies beschikken dan analoge modellen en ze moeilijker zijn om af te luisteren, maakt het ze ideaal voor zakelijke doeleinden.

Related posts

Met deze tips ga jij relaxt aan het werk

Danny

Beste copywriting tips anno 2019

Danny

6 manieren om jouw bedrijf efficiënter te laten werken

Dion

Leave a Comment