Image default
Ondernemen Tips

Samenwerken met een goede SEO schrijver

Een nieuw zakelijk avontuur

Wanneer je voor het eerst gaat ondernemen komt er veel op je af. Maar de inschrijving bij de kamer van Koophandel is slechts een formaliteit. Zodra je buiten staat begint het eigenlijke avontuur pas. Je weet welke dienst of product je aan de man wilt brengen. Misschien heb je ook al ideeën hoe je website eruit gaat zien. In het begin wil je zoveel mogelijk zelf doen. Enerzijds om de kosten te drukken, anderzijds omdat je zo veel mogelijk betrokken wilt zijn bij jouw kersverse onderneming. Het is jouw feestje, jij bepaalt. Gaandeweg kom je erachter dat het toch wel handig is wanneer je de right (wo)man for the job inhuurt om voor jou die obstakels weg te halen die je progressie in de weg staan. Jij bent een aankomend autoriteit in jouw vakgebied, maar sommige zaken breek je toch echt je hoofd over.

De SEO schrijver en zijn kennis van zoekmachines

De SEO schrijver en zijn kennis van zoekmachines

Als je zelf bijvoorbeeld geen tekstschrijver bent kun je nog zo’n mooie site online zetten, als de teksten die erop staan niet aansprekend zijn, schiet je met hagel. In de hoop iets te raken. En het gaat niet alleen maar om een aansprekende tekst. De content op je site moet ook nog eens door Google worden aangemerkt als relevant. Je wilt tenslotte op de eerste of hooguit de tweede pagina staan als een potentiële klant via Google op zoek is naar bedrijven zoals de jouwe. Als ze dan eerst langs vijf concurrenten moeten, wordt het een hele klus om ze toch voor jouw product te interesseren. Een goede SEO schrijver kan je hier uitstekend bij helpen. Hij of zij weet alles van online marketing en heeft kennis van hoe zoekmachines werken. Aan de hand van een zoekwoordenonderzoek en door het gebruik van andere technieken brengt de SEO schrijver je site naar een hogere positie in Google.

SEO en de juiste tone of voice

Het permanent bezetten van de nummer-1 plek in de zoekresultaten gaat met alleen goede SEO niet lukken. Dan zul je wat moeten doen met SEA, oftewel adverteren in Google en het hoogste bieden voor die eerste plek. Maar op de eerste pagina terecht komen is dankzij een goede SEO schrijver prima mogelijk.  Een langdurige samenwerking met een goede copywriter garandeert een constante tone of voice en houdt je website dynamisch. Wat je wilt is dat klanten feeling krijgen met jou, je bedrijf en je product. Het uitbesteden van de online marketing van je bedrijf is wat dat betreft onontbeerlijk als je daar zelf niet in thuis bent. Ieder zijn vak. Geef zaken waar je zelf niet goed in bent uit handen, dan kun jij je concentreren op jouw vak en de groei van je onderneming.

Related posts

7 tips om geld mee te besparen als zzp’er

Dion

Zo maak je jouw kantoor nog leuker en sfeervoller!

Danny

Je bedrijf in 5 stappen professionaliseren

Mathijs

Leave a Comment